Annonce
Ikast-Brande

Lokale spisesteder klar til genåbning - men ikke alle

Berivan (t.v.) og hendes far Recep Altanay overtog Café Noa i juli 2019, men den lange nedlukningsperiode har betydet, at de ikke har kunnet betale husleje og derfor har måttet dreje nøglen om. Arkivfoto: Mikael Lund
Café Noa på Torvet i Brande genåbner ikke. Men en stribe restauranter, cafeer og værtshuse er klar.

Brande: Med den seneste politiske aftale om genåbning er det fra onsdag 21. april igen muligt at komme ud at spise.

En enkelt lokal restaurant i Brande genåbner imidlertid ikke. Søndag 18. april blev sidste åbningsdag for Café Noa på Torvet i denne omgang, i hvert fald med ejerne siden 15. juli 2019, Recep og Berivan Altanay.

- Vi er blevet opsagt af vores udlejer og lukket ned, oplyser en lidt trist Berivan Altanay.

Annonce

Årsagen er, at far og datter endnu ikke har kunnet få udbetalt deres del af regeringens hjælpepakker og derfor ikke har kunnet betale husleje.

Derfor er det nu – i hvert fald indtil der eventuelt bliver fundet en anden løsning – slut med mexicansk mad på Torvet i Brande, men for Berivan Altanay er det ikke nødvendigvis et endegyldigt farvel til Brande. Hun understreger, at hun altid har været og stadig er glad for byen

Mange genåbner

De seneste måneder har det at tage ud at spise i praksis været forbundet med at tage sin mad med udenfor, hvilket de oftest lave temperaturer sjældent har gjort ret attraktivt, men fra onsdag er det som nævnt igen muligt at tage ud at spise på restaurant. Vil man indenfor, kræver det forevisning af enten en negativ corona-test, der højst må være 72 timer gammel, eller dokumentation af, at man enten er vaccineret eller er testet positiv indenfor 2-12 uger (corona-passet). Desuden skal man bestille bord minimum en halv time i forvejen. Kan man holde til at sidde udendørs, er der til gengæld ikke noget krav om hverken bordbestilling eller forevisning af corona-passet.

Avisen tog kontakt til de lokale spise- og udskænkningssteder for at høre, hvordan de håndterer genåbningen.

Brande Camping: Sanne Egebjerg åbner med sine egne ord ”hele molevitten” onsdag: Cafeteriet åbner for spisende gæster med corona-pas og bordbestilling, men man kan også vælge at sætte sig udenfor.

– Så håber vi bare på, at vejret er godt, lyder det fra Sanne Egebjerg, som naturligvis som hidtil fortsat tilbyder dagens ret som take away.

Restaurant Urfuglen: På Hotel Dalgas venter Restaurant Urfuglen med at åbne til på fredag, fortæller hotelbestyrer Asger Månsson.

– Vi skal lige have lidt tid til at komme i gang igen – det er lidt kort tidsfrist, siger han.

Restauranten satser primært på indendørs servering, men borde og stole bliver også stillet ud, så der er mulighed for at sidde og nyde en øl og lidt let at spise til, hvis man har mere lyst til det.

Restaurant Peking Grill på Storegade har som flere af kollegerne hele tiden tilbudt take away. Det fortsætter den kinesiske restaurant uændret med, men fra onsdag er det desuden igen muligt at sætte sig til bords i restauranten, hvis man vel og mærke er i besiddelse af en negativ corona-test, der er mindre end 72 timer gammel, oplyser Thuy Lieu Nguyen.

Til gengæld tillader restaurantens fysiske rammer ikke udendørs servering.

Restaurant Ålbækken ved Thyregod åbner igen lørdag.

– Vi ville gerne åbne onsdag, lyder det fra indehaver Bøje Hermann, men to begravelser i ugens løb udskyder genåbningen af restauranten til lørdag.

- Det er vi rigtig glade ved, understreger Bøje om udsigten til endelig at få gæster i restauranten igen. Fra næste uge er Bøje Hermann klar med en egentlig tre-retters åbningsmenu til en overkommelig.

Annonce

Caféerne

På Café Tankefryd har Martin Blomstrand og resten af personalet pludselig fået travlt, men planen er at åbne caféen onsdag, både for indendørs og udendørs servering, forsikrer han lettere forpustet.

Smagshuset åbner også for både indendørs og udendørs servering onsdag, naturligvis i henhold til de gældende retningslinjer, oplyser indehaver Lone Heide.

McDonalds har til gengæld meldt ud, at fast-foodkæden fortsætter som hidtil, indtil reglerne om bordbestilling bliver ændret. Derfor må man fortsat tage sin mad med sig, hvis man har lyst til en BigMac eller lignende.

Annonce

Værtshusene

Hosekræmmeren åbner onsdag kl. 11 – sharp! Uden corona-pas kan man blive betjent både foran og i gårdhaven bag værtshuset, mens en plads i baren indenfor kræver et gyldigt corona-pas – men man må gerne gå igennem værtshuset for at komme ud i gårdhaven, ligesom man frit kan benytte toiletterne, forsikrer indehaver Thomas H. Madsen. Her skal man bare lige huske at iføre sig mundbind.

Vagns Krostue er en time tidligere ude: Kl. 10 tager Jane Hansen og co. for første gang i nærmest umindelige tider igen imod kunder, både indenfor – hvilket kræver bordbestilling og corona-pas – og udendørs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Megascope: Vi holder åbent, til vi får et påbud om at lukke

Horsens

Se videoen: Borgmester om nedlukning - Jeg er ærgerlig og ked af det

Horsens

Få overblikket: Disse skoler og institutioner i Sønderbro Sogn kan blive ramt af nedlukningen

Horsens

Se kortet: Så mange skal være smittede, før dit sogn lukker ned

Annonce