Annonce
Hedensted

Lokale politikere jubler over E45-plan: Nu har vi en tidsplan for udvidelsen

Både Ole Vind (i midten) og Kasper Glyngø (th.) glæder sig over, at der nu er sat årstal på en udvidelse af E45. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Borgmester Kasper Glyngø (S) og gruppeformand Ole Vind (V) er glade for den landspolitiske aftale, som lover motorvejsudvidelse med begyndelse i 2023. Også togbroens endeligt er der tilfredshed med.

Hedensted: Det vækker begejstring hos lokale politikere, at regeringen og Dansk Folkeparti vil sætte gang i en udvidelse af E45 fra Hornstrup til Skanderborg S i 2023.

Udvidelsen fra fire til seks spor ventes først afsluttet seks år senere, altså i 2029, men ventetiden overskygger ikke glæden ved, at der nu er en tidsplan, man kan forholde sig til, mener borgmester Kasper Glyngø (S).

- Jeg synes, det er fantastisk, at vi har fået sat årstal på. Jeg ville gerne haft en start på udvidelsen tidligere end 2023, men jeg er klar over, at vi er oppe mod mange anlægsprojekter, som vejer tungt. Jeg synes godt, vi kan være tilfredse med 2023, og jeg glæder mig over, at vi ikke længere skal svæve i det uvisse, siger han til Folkebladet.

Også gruppeformand for Venstre, Ole Vind, glæder sig:

- Det er vigtigt, at trængselsproblemerne nu bliver taget alvorligt. E45 er den alvorligste udfordring for vores erhvervsliv, fordi deres chauffører sidder fast i køer, og fordi der er mange uheld, siger Ole Vind.

Han vælger at tage de positive briller på, set i forhold til, at der endnu er fire år til projektet går i gang.

- Jeg glæder mig i stedet over, at det sker. Selvfølgelig ville vi gerne have en udvidelse i morgen, men vi er nødt til at anerkende, at trafikaftalen er en forhandling mellem fire partier, og at der sker en prioritering af de mange projekter, siger Ole Vind.

Gruppeformanden er også meget begejstret for, at togbroen over Vejle Fjord nu er lagt i graven.

- Det er noget, vi har ønsket os længe. Vi glæder os i Venstre over, at togbroen ikke skal bygges, fordi vi synes, det er at køre vores kommune over, siger Ole Vind, der er tilfreds med, at den lokale mand på tinge, Troels Lund Poulsen, har været med til at få de to ting igennem.

Når man kigger ud over projekterne på Danmarkskortet, så er der rigtig mange. Set i det lys, er jeg tilfreds.

Kasper Glyngø

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce