Annonce
Horsens

Lokale håndbold-kvinder gav maskerede verdensmestre kamp til stregen

Fem nuværende og tidligere danske håndboldherrelandsholdsspillere lagde lørdag formiddag vejen forbi Søndergade for at møde de lokale håndboldkvinder fra Elite HH i en kreativ håndboldkamp. Foto: Claus Skovholm

Horsens: Lørdag formiddag gjaldede komikeren Uffe Holms stemme ud over hele gågaden i Horsens.

Han havde nemlig fået æren af at kommentere et usædvanligt håndboldopgør midt på Søndergade.

I anledning af velgørenhedseventet Stjernegolf, der foregår i Horsens denne weekend, havde et par af de kendisser, der deltager i eventet, nemlig sagt ja til at lægge vejen forbi Søndergade for at møde de lokale håndboldkvinder fra HH Elite i en kreativ håndboldkamp. Kreativ forstået på den måde, at kendisserne, der alle er habile håndboldspillere, skulle spille iført en maske, der begrænsede deres udsyn.

Det maskerede hold bestod af Hans Lindberg, Rasmus Lauge, Lasse Svan, Nikolaj Jacobsen og Lars Christiansen, og selvom opstillingen kunne synes frygtindgydende, formåede de lokale kvinder at give de professionelle herrer kamp til stregen.

Håndboldkampen var arrangereret af CityHorsens, der i tråd med Stjernegolf-eventet støtter børnehjælpsorganisationen KidsAid. Den lokale city-forening arrangerede således under håndboldkampen en tombola med præmier fra de lokale city-foreningsmedlemmer, hvor indtægterne går til at gøre venteværelserne på sygehuset i Horsens mere børnevenlige.

Annonce
Komikeren Uffe Holm kommenterede kampen i vanlig humoristisk stil. Foto: Claus Skovholm
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce