Annonce
Hedensted

Lokale børnefamilier flokkes til kæmpe udstykning: Det var Hedensted - eller intet sted

Udstykningen Lille Dalby Bakker har hidtil solgt 119 grunde. Siden dette foto blev taget, er tredje etape byggemodnet færdig. Arkivfoto: Morten Pape
Med 119 solgte grunde overstiger udstykningen Lille Dalby Bakker i Hedensted selv jubeloptimisternes forventninger. Grundene på næste etape sættes til salg næste måned for 550.000-1.350.000 kr.
Annonce

Hedensted: Da den privat/kommunale udstykning Lille Dalby Bakker i Hedensted blev præsenteret, kaldte flere det utopi at tro, de omtrent 350 grunde fordelt på otte etaper var afsat inden for den næste menneskealder.

To og et halvt år senere er der i dag solgt 119 grunde, og da Hedensted Kommune kan melde alt udsolgt, er der heller ikke længe til fjerde etape sættes til salg.

På sit seneste møde blev udvalget for politisk koordination og økonomi ligeledes enige om prislejet på de 39 grunde på ca. 700-1200 kvm.

Mens de mindre grunde kommer til at koste 550.000-995.000 kr., vil de større ligge i lejet 750.000-1.350.000 kr. Det er lavere end seneste privateejede etape, men alligevel højt nok til, at det indbringer Hedensted Kommune et overskud på godt 14 mio. kr.

- Vi kan se, at der er en enorm efterspørgsel derude. Der er virkelig run på, og det har overgået selv de allerstørste forventninger. Men zoomer man ind på udstykningen, ligger den også bare i et lækkert område tæt på golfbane, institutioner og midtbyen, siger borgmester Kasper Glyngø (S).

Annonce

Vil ikke for langt væk

Alene siden tredje etape, som udstykkes af lodsejer Just Kristensen, blev sat til salg for et par måneder siden, er der røget 35 grunde. Heraf også den dyreste til 2,25 mio. kr.


Oprindeligt ville vi være tilfredse med sådan et salgstal på et par år. At vi har nået det på et par måneder er næsten ubegribeligt.

Christina Knudsen, ejendomsmægler, Nybolig Hedensted


Køberne er ifølge Nybolig primært unge børnefamilier med tilknytning til området, som har forklaret, at det var Hedensted eller intet sted.

- Etapen har mange spændende udsigtsgrunde, og så kan køberne se, at det er nu, de skal være med, hvis ikke de vil komme for langt ud. Spørgsmålet er, om der kommer en mætning, men der skal nok komme endnu et positivt ryk, når folk begynder at gå i jorden, siger ejendomsmægler Christina Knudsen, som dog ikke tør spå om, hvornår man kan melde udsolgt.

Også byggefirmaerne har vist interesse for etapen. I uge 42 åbner en byggeudstilling med deltagelse af otte firmaer, som derudover har købt yderligere fem grunde udelukkende med henblik på at bygge og sælge et indflytningsklart typehus.

Efter fjerde etape sættes til salg i løbet af oktober, er der ingen tidsplan for den videre udvikling af udstykningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

HFS rystede topholdet

Annonce