Annonce
Hedensted

Lokalarkivet i Barrit er flyttet til første sal: Adgangen er en hæmsko

Tidligere bestod Barrit-Vrigsted Lokalarkiv af et enkelt rum i stueetagen. I dag er der både arbejdsrum, møderum, magasinrum og bibliotek. - Indretningen er perfekt, hvis alle interesserede kunne kommer herop, fortæller Karsten Bjerreskov. Privatfoto
Formanden for Barrit-Vrigsted Lokalarkiv er godt tilfreds med lokalarkivets nye lokaler på førstesalen i Barrit Sognegård. Men adgangsforhold uden stolelift eller elevator er blevet en udfordring for arkivets ældre besøgende.
Annonce

Barrit: Arkivalier og indkomstjournaler i Barrit-Vrigsted Lokalarkiv er flyttet ind i nyrenoverede lokaler på førstesalen i Barrit Sognegård, og det betydet, at der nu er hårdt brug for en stolelift eller elevator til lokalarkivets besøgende, der ofte er dårligt gående.

- De nye lokaler på førstesalen er optimale, men adgangsforholdene er blevet et problem, siger Karsten Bjerreskov, der er formand for Barrit-Vrigsted Lokalarkiv.

Lokalarkivet har af flere omgange søgt om penge til en stolelift på trappen hos både Hedensted Kommune og tre store fonde, herunder Bevica, Velux og Trafik- Bygge og Boligstyrelsen, men uden held.

- Vi skulle have haft en stolelift, inden vi sagde ja til at flytte ind i nyrenoverede lokaler på førstesalen. Men på den anden side har lokalarkivet haft brug for større og bedre faciliteter, så meningerne om at flytte oven på har blandt lokalarkivets frivillige været todelt, siger Karsten Bjerreskov.

Afslagene fra fonde og kommunen har dog ikke fået Barrit-Vrigsted Lokalarkiv til at opgive sit ønske om forbedrede adgangsforhold, og Karsten Bjerreskov fortæller, at lokalarkivet i øjeblikket overvejer at starte en indsamling til en stolelift.

- Prisen for en stolelift vil ligge på omkring 88.000 kroner, hvis den skal kunne transportere de besøgende fra entre til førstesalen.

At adgangsforholdene i Barrit-Vrigsted Lokalarkiv kan være en udfordring for gæsterne, blev tydeliggjort på Arkivernes dag. Her måtte en kvindelig besøgende se sig nødsaget til at lade sin ægtemand blive hjemme, da han ikke var i stand til at gå op og ned ad trapper.

- De nye lokaler på 1. salen er optimale, men adgangsforholdene er blevet et problem, siger Karsten Bjerreskov.

Meget af Barrit Sognegård har i løbet af sommeren og efteråret været i gennem en del renovering. Både køkken, festlokale og lokalarkiv er kommet i stand ved hjælp af en frivillig indsats. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce