Annonce
Erhverv

Lokal træ-virksomhed bygger nyt for 20 millioner

Et kik ind i en af hallerne, hvor brædderne høvles. De er af svensk og norsk gran, da det er den bedste kvalitet. Foto: Mads Hansen
Annonce
Hampen - Virksomheden Superwood A/S på Palsgaardvej 3 i Hampen går nu i gang med at udvide. En stor ny produktions-bygning på 2150 kvadratmeter skal opføres, og der skal også investeres i nye maskiner og mere lagerkapacitet. I alt bliver der investeret for godt 20 millioner kroner.

KT Erhvervsbyg fra Give har hovedentreprisen og er allerede så småt gået i gang. Byggeriet forventes klar til brug i maj næste år.

Årsagen til udvidelsen er, at Superwood er i fremgang, og produktionskapaciteten skal udvides kraftigt.

Virksomheden fremstiller især træ-facader og træbeklædning, og der er kommet særdeles godt gang i eksporten til Norge, Sverige og Tyskland.
Superwood har allerede øget produktionen i de seneste tre år. Her ses direktør Ole Dalsgård Nielsen ved firmaets udendørs lager.
Annonce

Imprægnering til kernen

Superwood er blevet kendt for en ganske særlig miljøvenlig imprægnerings-metode, hvor der ikke bruges tungmetaller eller opløsningsmidler.

Hemmeligheden er, at brædder af gran bliver gennem-imprægnerede under meget højt tryk:

- Brædderne imprægneres under 150 atmosfæres tryk i vores fuldautomatiske anlæg, og der bliver kun brugt et par gram imprægneringsmiddel på hvert bræt. Men disse få gram bliver helt opløst i CO2 under det ekstremt høje tryk, og midlet bliver findelt i utallige bittesmå partikler, der kommer ind i hver celle i brættet. Det forlænger bræddernes holdbarhed med adskillige år, forklarer direktør Ole Dalsgård Nielsen.

En anden fordel ved metoden er, at brædderne er tørre, når de kommer ud af anlægget, hvilket gør håndteringen lettere.
Annonce

Skal bruge flere medarbejdere

Siden virksomheden blev grundlagt i 2000, er der investeret cirka 300 millioner kroner i anlæg og udvikling i virksomheden, og nu er tiden moden til en større udvidelse. Også teknologien bag imprægneringen er blevet perfektioneret.

- Vi havde med en omsætning på fire millioner kroner for tre år siden, men forventer i år at nå op på 40 millioner kroner i omsætning. Og det kan vi sandsynligvis to- eller tredoble på i løbet af de næste par år, siger Ole Dalsgård Nielsen.

"Verdens bedste bræt" lyder det i en serie tv-reklamer fra Superwood. Det slogan har bidt sig fast, og der er blevet lagt mærke til det i byggebranchen.

Det har ført til den forøgede omsætning af træ-facader, og ud over facadebeklædninger imprægnerer Superwood også "løse" granbrædder, som sælges gennem trælasthandler og byggemarkeder.

Ifølge Ole Dalsgård Nielsen bliver der behov for at ansætte flere folk - blandt andet fordi virksomhedens imprægneringsanlæg skal bruges væsentligt mere.

- Vi går fra at køre med anlægget fire døgn om ugen til seks døgn om ugen, forklarer direktøren.
Også malerafdelingen og andre afdelinger skal øge produktionen.

I øjeblikket beskæftiger Superwood godt 20 medarbejdere på virksomheden i Hampen samt fire medarbejdere i Norge og en i Sverige.

Superwood i sin nuværende skikkelse blev dannet i 2013, da ejerskabet skiftede fra VKR Holding A/S til Ole Dalsgård Holding ApS og CJ Holding ApS, der er majoritetsaktionær.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pandemier. Det er vores egen skyld

Horsens

Trods påbud og dødsfald: - Jeg har tillid til både personale og ledelse, når jeg taler med avisen

Annonce