Annonce
Horsens

Lokal tatovør om forældrepres: Det kommer fra de unge

Tatovører oplever ofte, at forældre forsøger at sige god for en tatovering til deres børn, der endnu ikke er fyldt 18 år. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Det hænder ofte, at tatovører bliver kontaktet af forældre til unge under 18 år, som forsøger at tale en tatovering i hus. Ifølge en lokal tatovør presser det dog ikke tatovørerne så meget, som det presser forældrene.
Annonce

Horsens: Det er slet ikke ualmindeligt, at forældre kontakter tatovører for at spørge, om de vil tatovere deres børn under 18 år, hvis bare forældrene selv siger god for det.

I en rundringning foretaget af DR svarer næsten halvdelen af de adspurgte tatovører over hele landet, at de modtager sådanne forespørgsler mindst en gang om ugen.

Det kan ses som curlingforældres forsøg på at give ungerne særbehandling, men ifølge Lennart Sørensen, der er indehaver af Old Slingers Tattoo i Horsens, er det faktisk sjældent med forældrenes gode vilje.

- Jeg tror klart mest, at forældrene bliver presset til det af de unge. Tatoveringer er blevet meget mere normale, end de var tidligere, og der er også unge under 18 år, der har dem. Hvis en pige på 16 år har tre jævnaldrende veninder med tatoveringer, så vil hun gerne have sin far til at hjælpe hende til også at få én. Så tænker faren, at han i stedet for at sende hende til en køkkentatovør hellere lige vil prøve et ordentligt tatovørsted af, lyder forklaringen fra Lennart Sørensen.

Annonce

Skete også for fem år siden

Det er heller ikke fremmed for tatovørerne i Horsens at blive kontaktet af håbefulde forældre.

- Det sker nok typisk mellem to og fem gange om ugen, at vi bliver spurgt om det, siger manden bag Old Slingers Tattoo, som er én af tre tatovørforretninger, som Folkebladet har spurgt.


De ting, som en 18-årig typisk vil have, står slet ikke mål med de bøder, vi kan få. Det er en ret nem udregning for os

Thor Jørgensen, medindehaver


Benny Black fortæller, at de oplever det et par gange om ugen, mens det for Tattoo Fashion sker tre-fire gange om måneden.

Der er lidt forskellige oplevelser af udviklingen i antallet af forældreforespørgsler, men indehaverne af de tre tatovørforretninger er enige om, at der i hvert fald ikke er sket en voldsom stigning.

- Jeg ved ikke, om det er noget, der er kommet ekstra meget af. De har altid været der. Jeg har haft butikken i otte år, og jeg oplevede det også for fem år siden. Måske er der sket en lille stigning, men ikke meget, vurderer Lennart Sørensen.

Annonce

Nem udregning at lave

Forespørgslerne generer da heller ikke forretningerne ret meget. Det er ikke rart at blive bedt om at bryde loven, men langt de fleste forældre tager den efterfølgende afvisning pænt.

- De plejer at tage det rigtig flot. Der er ikke nogen, der bliver sure. Nogle gange kan man også mærke, at der falder en sten fra hjertet, hvis deres børn har plaget dem i årevis og ikke kan vente de sidste tre måneder, til de fylder 18. For så er det ikke deres problem, siger Thor Jørgensen, medindehaver af Benny Black.

Det er i øvrigt heller ikke sikkert, at de pågældende forældre altid spørger for bevidst at omgås loven.

- De kan også spørge af uvidenhed. Det ved jeg jo ikke. Det kan være, de også selv tror, at hvis det er okay med mig, så er det okay. Så må vi oplyse om, at lovgivningen ikke er skruet sådan sammen. De ting, som en 18-årig typisk vil have, står slet ikke mål med de bøder, vi kan få. Det er en ret nem udregning for os, lyder det fra Thor Jørgensen.

Tatoveringer til unge under 18 år har været ulovlige, siden den danske tatoveringslov blev besluttet i 1966.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce