Annonce
Horsens

Lokal spidskandidat om Østergaard-exit: - Det virker måske som en stor ting, men det er nødvendigt

Morten Østergaard meldte onsdag sin afgang som politisk leder i Radikale Venstre, og det var nødvendigt, mener Niels Voetmann Jepsen, der sidder i Radikale Venstres Horsens-afdeling. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Når man går forrest mod sexisme, må man også tage konsekvensen i egne rækker, siger Niels Voetmann Jepsen fra Radikale Venstre Horsens.

Horsens: Det var nødvendigt, at Morten Østergaard onsdag aften opgav posten som politisk leder i Radikale Venstre efter en sag om sexisme, der ud over Morten Østergaard selv involverede partiets folketingsmedlem Lotte Rod.

Sådan lyder det fra Niels Voetmann Jepsen, der sidder i Radikale Venstres Horsens-afdeling og er spidskandidat i partiets jagt på en plads i byrådet i Horsens Kommune ved kommunalvalget i 2021.


Min umiddelbare reaktion er, at selv om det måske virker som en stor ting at gøre, så er det også nødvendigt.

Niels Voetmann Jepsen, medlem af Radikale Venstre Horsens


Han understreger dog, at han ikke kender mere til sagen, end hvad der er sluppet ud i offentligheden, da han ikke sad med på det gruppemøde, hvor beslutningen blev truffet.

- Min umiddelbare reaktion er, at selv om det måske virker som en stor ting at gøre, så er det også nødvendigt. Som parti har man et ansvar for at træffe de rigtige beslutninger, og for at skabe forandring er vi selv nødt til at være forandring, siger han og tilføjer, at han som far til to døtre også finder sådan en beslutning nødvendig for fremtiden.

Annonce

Roser Østergaard for ansvarlighed

Morten Østergaard fortalte onsdag først på aftenen om sin afgang som politisk leder til den fremmødte presse foran Den Sorte Diamant i København. Forud var gået et syv timer langt krisemøde i partiet.

Det fremgår både fra Morten Østergaard og Lotte Rod, at det i højere grad er håndteringen af episoden end selve episoden, der har været årsag til, at der skulle findes en ny politisk leder.

Niels Voetmann Jepsen (i midten) er spidskandidat for Radikale Venstre til byrådet i Horsens Kommune, når der er kommunalvalg i 2021. Han jagter en plads i byrådet til partiet sammen med Connie Tolderlund Hadberg til venstre og Rikke Christensen til højre. Privatfoto

Sofie Carsten Nielsen overtager posten efter kampvalg mod Morten Lidegaard, mens Morten Østergaard har fortalt, at han ikke har planer om at forlade dansk politik.

Det mener Niels Voetmann Jepsen heller ikke, at han skal. Som leder skal man stå forrest i håndteringen af partiets sager, og det kan Morten Østergaard ikke, når det kommer til partiets kamp mod sexisme.

- Vi er ikke det eneste parti, der stiller sig frem, men vi er gået forrest, og så må vi også tage konsekvensen i forhold til vores egne rækker. Jeg synes også, Morten Østergaard skal roses for at have nok mod til at tage ansvaret, siger Niels Voetmann Jepsen.

- Jeg ser ikke, at sagen gør ham til et værre menneske, og han er stadig meget kompetent, så jeg mener ikke, det kræver hans afgang fra Folketinget, lyder det fra den lokale byrådskandidat.

Annonce

Ny leder er den rigtige

Sofie Carsten Nielsen havde ikke været politisk leder i mange minutter, da hun fortalte, at hun havde kendskab til sagen, fordi Lotte Rod i fortrolighed havde fortalt hende om episoden.

Den del har Niels Voetmann Jepsen ikke hørt om, og han vil således heller ikke kommentere på, hvad det betyder for Sofie Carsten Nielsens rolle som politisk leder.

Han synes dog, hun er det naturlige valg som en efterfølger for Morten Østergaard.

- Hun har været en fremragende næstformand, og hun har en utrolig kendskab til partiet og vores mærkesager, siger Niels Voetmann Jepsen, der også kalder hende en drivkraft i partiet.

Annonce

Ingen ændringer i Horsens

Han og partifællerne i Horsens har snakket kort sammen onsdag aften, og lederskiftet og dagens udvikling skal da også lige fordøjes, fortæller Niels Voetmann Jepsen.

- Vi er lige så chokeret som resten af partiet, siger han.

Det kalder ikke på et nærmere kig på Horsens-gruppen, mener den lokale spidskandidat:

- Det er ikke noget, vi har snakket om, og når vi er rundt til bestyrelsesmøder er der en god tone og respekt fra alle sider, så jeg ser ikke grund til, at vi ændrer noget. Vi er en lille kreds af mennesker, der kender hinanden godt, og der er ikke nogen, der udfører noget forkert, siger Niels Voetmann Jepsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce