Annonce
Horsens

Lokal S-kandidat med i opråb til partiets ledelse: Min underskrift skal ses som kærlighed til partiet

Byrådskandidat Anders Bruun Rasmussen havde ikke forventet, at hans underskrift på et brev til partiledelsen ville få så stor opmærksomhed. Foto: Morten Pape
Anders Bruun Rasmussen er en af de 24 lokale græsrødder, der har sendt et åbent, kritisk brev til partiledelsen. Efter offentliggørelsen blev han kimet ned af medierne. Han understreger, at hans underskrift ikke har rod i erfaringer fra lokalafdelingen i Horsens.

Horsens: 24 tidligere og nuværende politikere fra det socialdemokratiske bagland sendte tirsdag via dagbladet Politiken et åbent brev til partiets ledelse på Christiansborg.

I brevet melder de lokale græsrødder sig ind i en ulmende debat om partiets værdipolitik, herunder særligt  flygtninge- og indvandrerpolitikken, som stadig flere røster i baglandet mener, er for hård.

På listen af underskrivere finder man blandt andre Anders Bruun Rasmussen, socialdemokratisk byrådskandidat fra Horsens ved valget for fire år siden og igen til valget i november.

Annonce

For Anders Bruun Rasmussen var det en hektisk onsdag, hvor han ud over sit arbejde på Fængslet skulle håndtere henvendelser fra omtrent samtlige landsdækkende danske medier, inklusive Deadline på DR2.

- Jeg står ved min underskrift, og jeg fortryder ikke, men det har da været overvældende. Måske er jeg naiv, men jeg havde faktisk ikke forventet den store interesse. Og jeg ønsker den faktisk heller ikke, konstaterer han onsdag aften.

Alle medier fik et nej, men han indvilger lidt tøvende i at dele nogle af sine tanker med Folkebladet. Han understreger dog på forhånd, at han ikke ønsker at gå ind i substansen om partiets værdipolitik.

- Man kan opfatte brevet på flere måder. Min underskrift skal ikke ses som kritik af ledelsen, men som en kærlighed til partiet og en opfordring til, at vi skal kunne have en åben debat om ting, der betyder noget for os, siger han.

- Det er en svær debat med mange nuancer, og jeg synes, at der skal være plads til forskellige holdninger i partiet. Det er super komplekst, det anerkender jeg, men mine børn går jo i skole og spiller fodbold med syriske flygtningebørn, og jeg har en god ven fra Afghanistan, siger han.

Nemt at være kandidat i Horsens

Anders Bruun Rasmussen blev involveret i brevet via fælles bekendte i partiet, fortæller han.

- Jeg blev kontaktet af Daniel Prehn (initiativtager til brevet, red.) i mandags. Vi har fælles bekendte i partiet, og han sendte mig brevet og spurgte, om jeg ville skrive under på det. Det tænkte jeg så over lidt og besluttede mig så for at gøre det, siger han.


Det er en svær debat med mange nuancer. Mine børn går i skole og spiller fodbold med syriske flygtningebørn, og jeg har en god ven fra Afghanistan.

Anders Bruun Rasmussen (S), byrådskandidat, Horsens


I brevet berettes der om direkte trusler mod partikolleger, der udfordrer partilinjen i forhold til "retspolitikken, tilgangen til det internationalt samarbejde og særligt udlændinge- og flygtningepolitikken", og gode partikolleger, der forlader partiet.

"Det er dem, der nu har fået nok. Det er dem, der har følt sig negligeret og frosset ude alt for længe af en alt for lukket debatkultur. Særligt når det kommer til udlændinge- og flygtningepolitikken", står der i brevet.

- Er det noget, du har oplevet i lokalafdelingen i Horsens?

- Nej. Jeg har jo ikke formuleret brevet, og de ting, der henvises til i brevet, kommer ikke fra mig. Det falder mig tværtimod meget nemt at være byrådskandidat i Horsens. Det kendetegner os i Horsens, at vi tager imod alle uanset baggrund - og som jeg ser det med borgmesteren i spidsen. Der er en åben debat i Horsens, men ud fra snakke med andre i partiet er det mit indtryk, at det ikke er tilfældet alle steder i landet, siger Anders Bruun Rasmussen.

- Har du vendt din underskrift med andre i partiet lokalt?

- Jeg har da vendt det med gode venner i partiet, der er enige i, at det er et område, der har mange nuancer, og som er svært at navigere i, siger Anders Bruun Rasmussen.

Citater fra brevet til S-ledelsen

"I offentligheden ser denne debat måske ud som afgjort. Som om den benhårde og stramme retspolitik og udlændinge- og flygtningepolitik har vundet og står sejrrigt og uimodsagt tilbage i vores parti. Det er kun en del af sandheden".

"For selv om vi anerkender, at et flertal i partiets folketingsgruppe støtter store dele af den førte politik, mærker vi samtidig en voldsom ulmen under overfladen lokalt i partiforeningerne. Flere af vores venner og aktive (nu tidligere) partifæller har valgt at sige farvel til partiet. Nogle efter mange aktive år i partiet".

"Drøftelserne skal tages. Ikke begrundet med, at vi ønsker et oprør mod ledelsen. Ikke fordi nogen skal udskammes. Men fordi vi er bekymret for fremtiden for vores parti. Fordi vi, selv om vi anerkender, at der også̊ kommer nye til, mister gode hårdtarbejdende venner/partifæller, som ikke kan se sig selv i partiet længere".

Annonce
Erhverv For abonnenter

Entreprenør leverer rekordhøj omsætning og indtjening: Med glade medarbejdere følger tilfredse kunder

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Borgerne på Sverigesvej reagerer: Folk har for meget fart på ned ad bakken

Navne For abonnenter

Jimmy droppede frisk-fyr-facaden og mærkede efter: Jeg står bedre her på jorden nu

Odder

Voldsom brand i rækkehus: Tydelige flammer og sort røg

Kultur

Nu skal EM-festen i gang i Horsens: Streetfoodmarked viser Danmark-Wales på storskærm

Hedensted

Million-renovering af svømmehal udskydes: Ingen håndværkere har tid

Leder For abonnenter

Folkefest i Parken: Danmark lever. Vi skal videre

Horsens

Oversigt: Her kan du være med til at sende heksen til Bloksbjerg

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

Syv buttede babyer og syv røde pølser på vej til Campus

Indland

Skal du til Amsterdam og se ottendedelsfinalen? Her er reglerne

Sport

Gammel topbokser omtalt som død ved en fejl: - Det var en flot nekrolog. Den må I gerne bringe igen, når jeg er død

Horsens For abonnenter

Borgmester slår fast: Byggeri af spejderhus ved Nørrestrand er ikke udtryk for en glidebane

Horsens

Før lå her en losseplads: Nu er Horsens nye grønne åndehul klar til indvielse

Annonce