Annonce
Kultur

Lokal operasanger fik festivalpris

Mette Østergaard på scenen i Silkeborg. Produktionshøjskolen har lavet kjolen af lysmanchetter lavet af plastikblomster fundet i en genbrugsbutik. Foto: Poul Erik Feldt
Mette Østergaard, der stammer fra Boest, blev hædret med Hede Rytmers initiativpris. Hun modtog 10.000 kr.
Annonce

Boest: Jeg blive pludselig ringet op og fik af vide, at jeg var blevet tildelt den her pris, fortæller operasanger og organist Mette Østergaard.

Lørdag modtog hun og Operavoce en såkaldt initiativpris på 10.000 kr. fra musikfestivalen i Silkeborg, Hede Rytmer.

- Jeg blev meget overrasket. Jeg anede ingenting. Det var faktisk en journalist fra Midtjyllands Avis der ringede og spurgte, om jeg vidste, at jeg havde fået en pris. Min første kommentar var: Hvad er det du taler om?, fortæller Mette Østergaard.

Hun stammer fra Boest og har gået på Nr. Snede Skole. Hun har bl.a. sunget på den Jyske Opera i mange år.

- Jeg er dybt taknemmelig over at få sådan en pris - især over at den kommer fra den rytmiske verden. At man fra den rytmiske verden har påskønnet opera. Begrundelsen var, at jeg i en by som Silkeborg har kunnet få en operafestival op at stå - helt alene, fortæller hun.

Mette Østergaard stammer fra boest og har gået på Nr. Snede Skole. Arkivfoto
Annonce

Arbejder gratis

Da hun for nogle år siden flyttede til Silkeborg havde hun så mange idéer, at hun stiftede Operavoce.

- Sidste år lavede jeg Opera på torvet i Silkeborg, og i år har jeg lavet Opera på torvet og operafestival, og næste år laver jeg Opera på Torvet, Operasfestival og en koncertrække med cembalo på Silkeborg Bad, så der er et nyt tiltag hvert år, fortæller Mette Østergaard.

Beløbet på de 10.000 kroner kan hurtigt få ben at gå på, fortæller hun.

- Der er så mange udgifter, og jeg har selv arbejdet gratis. Vi kommer jo andre steder, end hvor folk ellers ikke normalt laver opera. Vi kommer ud på f.eks plejehjem. Vi har været rundt på forskellige børnehaver. Det er ikke kun mig, der synger. Jeg hyrer folk ind, men de gør det meget billigt - så pengene falder på et meget tørt sted, fortæller hun.

Mette Østergaard har fået flere priser og hædersbevisninger for sit arbejde med at indføre opera og klassisk musik i byens rum i Silkeborg.

Hun var således nomineret til P2 prisen som årets ildsjæl, Opera på torvet har været nomineret til Silkeborgs bedste kulturoplevelse 2018, og endelig har Mette Østergaard i 2017 modtaget Silkeborg Kommunes Kulturiværksætterpris, for sit arbejde med den klassiske musik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Efter smæk i udligningsreform: Borgmester vil hæve kommuneskatten i Horsens

Annonce