Annonce
Brædstrup

Lokal kunst er droppet: Stålprofiler skal markere indgange til byen

Byens indgange skal markeres og forskønnes i efteråret, så bilisterne på Horsensvej og Silkeborgvej bliver opmærksomme på Brædstrup og ikke mindst byens butiksliv. Arkivfoto
Forskønnelsen af Brædstrups indfaldsveje har været forsinket, men nu forventes projektet blive sat i gang i efteråret - dog uden det planlagte kunstværk fra Erling Christensen.
Annonce

Brædstrup: Når forskønnelsen af Brædstrups indfaldsveje bliver sat i gang i dette efterår, sker det med et års forsinkelse. Projektet skulle være det første synlige og hurtige bevis på, at Brædstrup stod over for en forvandling på grund af områdefornyelsen, men forskønnelsen af byens indgange er stødt på flere forhindringer undervejs.

Oprindelig skulle projektet være gennemført i efteråret 2018, men lige inden det kom i gang, kom Brædstrup Lokalråd med en anmodning om at få sat et kunstværk af kunstneren Erling Kristensen op i rundkørslen ved Vestervangen og Silkeborgvej.

Det samme forsøgte lokalrådet i 2016, men det blev dengang afvist af teknik- og miljøudvalget med henvisning til, at kommunen havde brug for at udfærdige en politik for opsætning af kunst på offentlige pladser og rum. Horsens Kommunes kunstpolitik er imidlertid stadig ikke færdiggjort, så derfor bliver der heller ikke noget kunstværk i rundkørslen i denne omgang.

- Vi håber dog på, at vi kan putte Erling Kristensens input ind på et senere tidspunkt, men det bliver altså ikke i denne omgang. Projektet blev forsinket, fordi det var meningen, at det var Erling Kristensens tanker, der skulle bruges ved alle fire indfaldsveje. I kommunen turde man dog ikke løbe videre med den pind i frygt for, at det hele alligevel endte blindt, siger Søren Munk, formand for Brædstrup Lokalråd.

Vi prøver at lave en æstetisk løsning, som er diskret, men som også viser, at man er her.

Pernille Krarup, landskabsarkitekt, Horsens Kommune

Annonce

Fortælling om en jernbaneby

I stedet bliver der nu sat nogle profiler op i rusten stål ved byens indfaldsveje, som gerne skulle markere starten på byen og samtidig give associationer til Brædstrups historie som jernbaneby, oplyser landskabsarkitekt Pernille Krarup fra Horsens Kommune.

Samtidig vil der komme forskellig beplantning ved de fire indfaldsveje, hvilket skal give et pænere indtryk, når man i fremtiden kører ind i byen.

- Det er helt sikkert planen, at der skal laves noget her i efteråret. Stålprofiler skal stå sætvis ved de fire indgangsveje, som er udvalgt. Vi har brugt fortællingen om Brædstrup som jernbaneby og skønt beliggende i naturen i kunstværkerne. Det rustne stål skal henvise til Brædstrup som jernbaneby, men det er ikke noget, man ser direkte. Vi prøver at lave en æstetisk løsning, som er diskret, men som også viser, at man er her, siger Pernille Krarup.

Hun erkender, at det har taget lang tid at få forskønnelsen af byens indgange helt på plads, men hun forventer, at der snart kommer fart på områdefornyelsen.

- Vi regner med, at byens indgange blive lavet sideløbende med ungdomspladsen, som også går i gang i dette efterår. Folk er selvfølgelig interesseret i at se noget synligt, men der går altid lidt tid med at lande de første projekter, men der kommer til at ske meget synligt i Brædstrup i det kommende års tid, siger Pernille Krarup.

Der er i alt afsat 400.000 kroner til forbedringerne af byens indgange ud af det samlede budget på 18 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce