Annonce
Navne

Lokal håndbold-darling fylder 40: Den bedste tid var med vinderne i Viborg

Håndboldspiller Christina Roslyng, 40 år. Henning Bagger/arkiv/Ritzau Scanpix

Christina Roslyng var i mange år en del af eliten i dansk håndbold. I dag hjælper hun andre talenter med at opnå sportslig succes. 10. juli fylder hun 40 år.

Juelsminde: Det begyndte, da hun var 11 år. Derefter fulgte to årtier, hvor passionen for håndbold kom til at forme hendes liv og person.

Christina Roslyng har haft store sportslige succeser og har slået sit navn fast i den danske håndboldverden. Men tilværelsen som håndboldspiller har hun lagt bag sig. Til gengæld har hun travlt med to job, fodbold og sin familie.

Tirsdag 10. juli fylder Christina Roslyng 40 år.

Fødselaren var en del af det danske kvindelandshold fra 1995 til 2004, hvor hun nåede at spille 129 landskampe. Hun var blandt andet med til at vinde guld til Danmark under OL i Sydney i 2000.

På klubplan har hun spillet i SønderjyskE, Viborg HK og Horsens HK. Den bedste tid i karrieren var årene i Viborg, fortæller Christina Roslyng.

Her spillede hun i syv år, hvor klubben flere år i træk vandt DM-guld.

- At holde sig på toppen og være en del af elitesporten i så mange år har været en stor tilfredsstillelse. Og så var det en fantastisk tid. Jeg var en del af en vinderkultur, og vi havde det fantastisk godt socialt.

I dag bor Christina Roslyng i Juelsminde.

Her har hun sin egen virksomhed, hvor hun er sportspsykologisk konsulent og arbejder med unge talenter og idrætsudøvere. Desuden er hun ansat i en industrivirksomhed i Juelsminde, hvor hun arbejder med HR.

Christina Roslyngs sportslige talent er ikke begrænset til håndboldbanen. Hun spiller fodbold i sin fritid, og så kan hun danse. Det beviste hun i 2006, da hun vandt "Vild med dans" sammen med sin dansepartner, Steen Lund.

Fødselaren deler interessen for sport med sin mand, håndboldspilleren Lars Christiansen, der spillede på herrelandsholdet fra 1992 til 2012.

De blev gift i 2006, men blev skilt efter tre års ægteskab. I 2012 fandt de sammen igen. De har sønnerne Frederik på 12 år og August på tre år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ny tennis-dille på vej: Sådan har kommunen fordelt 900.000 kroner til nye faciliteter

Annonce