Annonce
Erhverv

Lokal gazelle-virksomhed fik hæderspris: teknologisk frontløber høster store overskud

For første gang i årevis havde nytårskuren skiftet de vante rammer i Ørum-Daugård Multicenter ud med højskolen Castberggård. Foto: Michael Svenningsen

Nytårskuren for Hedensted Kommunes erhvervliv sendte årlig hæder til produktionsvirksomheden Nilan.

Annonce

Urlev: Omtrent 175 mænd og kvinder fra toppen af det lokale erhvervsliv kunne onsdag aften på Castberggård lykønske den lokale producent af varme- og ventilationsanlæg, Nilan A/S, som den fjerde modtager af kommunens erhvervspris.

Prisen modtog virksomheden fra Hedensted som det fysiske bevis på 44 år som teknologisk frontløber. En rolle, der blev forstærket i 2016, hvor en 80 mio. kr. stor investering i automatisering næsten tredoblede kapaciteten.

- Det er i opgangstider, man skal huske at ruste sig mod nedgangstider. For de kommer helt sikkert. Så man skal forberede sig på dalen, mens man står på toppen, sagde ejer Torben Andersen, som benyttede lejligheden til at sende æren videre til sine ca. 250 ansatte.

Ud over erhvervprisen kunne Nilan i forvejen også bryste sig af at være nykåret Gazelle-virksomhed som et resultat af de seneste to års overskud på i alt godt 80 mio. kr.

Nilan A/S arbejder målrettet med at finde nye og bæredygtige løsninger og er teknologisk frontløber på flere områder.

Kasper Glyngø (S), borgmester, Hedensted Kommune

Tidligere vindere af erhvervsprisen

Erhvervsprisen er hvert år siden 2016 blevet uddelt til en veldrevet og vækstende virksomhed, der har sat Hedensted Kommune på landkortet ved blandt andet at gå nye veje i sin branche.2016: Aarstiderne, Barrit.

2017: Kjærgaard, Løsning.

2018: Jual, Juelsminde.

2019: Nilan, Hedensted.

Erhvervsprisen erstattede nytænkerprisen, som forinden var uddelt de seneste syv år i forbindelse med nytårskuren.

Selvom forkølelsen så småt havde fået sit tag i borgmester Kasper Glyngø (S), var der alligevel stemme nok til at glæde sig over et stærkt erhvervsår for Hedensted Kommune. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Bæredygtighedens år

Prisuddelingen var kulminationen på den årlige nytårskur for erhvervslivet.

Forinden havde borgmester Kasper Glyngø (S) gjort status for det forgangne, positive erhvervsår, mens han også slog på tromme for nye og kommende initiativer såsom en borgerbank, FGU-uddannelse, erhvervsgrunde med motorvejsfacade og en erhvervaftale med Dansk Byggeri.

Derudover pointerede erhvervschef Carsten Steffensen, at 2019 kommer til at stå i bæredygtighedens tegn, hvorfor årets gæstetaler også ganske naturligt var fra Daka Refood i Løsning.

- Som FN's generalsekretær Ban Ki Moon har sagt: "Vi er den første generation, der kan udrydde fattigdom - og den sidste, der kan gøre noget ved klimaudfordringen. Det må vi ikke glemme, sagde Lars Brødsgaard, Business Unit Director hos Daka ReFood.

Nilan A/S

Grundlagt i 1974 af Torben Andersen i Vejle.

I 1981 flyttede virksomheden til Hedensted, og i 1985 blev den nuværende fabrik bygget. Den er efterfølgende blev udvidet af flere omgange.

Nilan producerer ventilations- og varmepumpeløsninger til byggesektoren og har vundet flere internationale konkurrencer.

Virksomheden har løbende etableret sig i udlandet og har nu salgskontorer i det meste af Europa.

Beskæftiger ca. 115 fuldtidsmedarbejdere i Hedensted.

Der blev netværket på kryds og tværs af brancher. Foto: Michael Svenningsen
Ca. 175 personer fortrinsvis med baggrund inden for lokalpolitik eller erhvervsliv troppede op til årets nytårskur. Foto: Michael Svenningsen
Ca. 175 personer fortrinsvis med baggrund inden for lokalpolitik eller erhvervsliv troppede op til årets nytårskur. Foto: Michael Svenningsen
Årets gæstetaler, Lars Brødsgaard fra Daka, benyttede lejligheden til at fortælle om bæredygtighed - og hvordan alle virksomheder lavpraktisk kunne komme i gang med det. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Annonce