Annonce
Odder

Lokal fotograf nomineret til årets pressefoto

Laura Grand Nedergaard på 15 år var vant til at svømme i det store bassin i Odder Svømmehal og sammen med kammeraterne fra Odder Svømmeklub. Men så blev der lukket ned, og det fik hendes forældre til at købe et 2100 liters bassin, hvor Laura kunne træne i det 15 grader varme vand. Lars Aarø fangede situationen. Foto: Lars Aarø
Lars Aarø har dokumenteret corona-året 2020 i Odder gennem fotoreportager på Facebook. Nu er motiver fra serien med i prestigefyldt konkurrence.

Odder: En elitesvømmer, der ligger og roder rundt i en børnepool for at holde sig i form, et par, som står i vinduet og synger operette for forbipasserende og motiver fra en stor vaccinedag i Spektrum Odder.

Den lokale fotograf Lars Aarø har ikke tal på, hvor mange fotos han i 2020 offentliggjorde på facebook-siden ”An Odder Story". Men det var mange, og nu er nogle af dem med i dysten om at blive årets pressefoto.

Ganske som 163 andre fotojournalister, tv-fotografer og pressefotografer havde Lars Aarø sendt fotos ind til konkurrencen, som arrangeres af Pressefotografforbundet, og hvis vindere offentliggøres fredag 7. maj. Før det kommer så vidt, har juryen dog boblevis været igennem 2.622 fotografier og 37 web- og tv-produktioner for at kunne nominere 17 fotografer.


På en måde har jeg følt det som en pligt at skulle dokumentere den historiske tid, vi lever i.

Lars Aarø


Lars Aarø havde sendt fem-syv fotos ind, og alle motiverne stammer fra Facebook-siden ”An Odder Story”, som rummer ca. 60 historier, hvor corona-hverdagen i Odder beskrives i ord og billeder.

Lars Aarø blev i sin tid uddannet på Horsens Folkeblad. Han er i dag med i freelance-gruppen FOKUS-FOTO.DK, som omfatter tre fotografer. Han har base i Vitapark i Odder. Foto: Lars Aarø

Ideen til serien fik han, da det i foråret 2020 gik op for ham, hvor store konsekvenser corona-pandemien havde for verden og i særdeles for odderborgerne. Blandt andet for ham selv, idet hans ordrebog med et var fuldstændig tom og i øvrigt stadig er det. Derfor arbejder han for tiden både som handicaphjælper og i et baristakorps, hvor han tager ud og fortæller om et bestemt kaffemærkes fortræffeligheder.

Endnu et billede fra "An Other Story" I 2020. Christina og Dennis Thomsen fra Odder er glade for at synge opera, operette og musicals. I sommeren 2020 valgte de at synge ud af vinduerne i Østergade 24, hvor de bor. Der tiltrak mange borgere, som trængte til en lytter og en lille dans. Foto: Lars Aarø

- Manglen på opgaver fik mig nu ikke til at lægge kameraet på hylden. Tvært imod har jeg i det forgangne år følt det som en pligt at skulle dokumentere den historiske tid, vi lever i.  Alting bliver forhåbentlig normalt igen, men med os har vi nu en periode, som ingen af os nogensinde havde forudset, og som vi heller ikke glemmer. I hvert fald ikke, hvis det står til mig, fortæller Lars Aarø, der har fået en henvendelse fra Odder Museum, som har bedt om at få hans fotos til deres arkiv.

Med tiden vil man måske også lave en udstilling om "An Odder Story" på museet, men det bliver ifølge Lars Aarø nok først, når corona er kommet mere på afstand.

- På sigt håber jeg også at kunne fundraise en bog om "An Odder Story", fortæller han.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Stigende smittetryk bekymrer: Nu bliver Bytorv Horsens coronatest-sted

AC Horsens

Se videoanalyse og kampens højdepunkter: AC Horsens faldt til jorden i bundopgøret

Annonce