Annonce
Horsens

Lokal formand vil være Venstres folketingskandidat i Horsens

Stephan Arnold Thomsen er foreløbig den eneste kandidat til posten som Horsens-kredsens folketingskandidat for Venstre. Arkivfoto: Morten Pape
Venstre inviterer til opstillingsmøde 6. oktober, hvor Birthe M. Andersens afløser skal findes. Stephan Arnold Thomsen, der bor i Lundumskov, er foreløbig eneste kandidat.
Annonce

Horsens: Venstre i Horsens-kredsen vælger ny folketingskandidat 6. oktober, og lige nu er der kun én kandidat til posten: Kredsbestyrelsens formand, Stephan Arnold Thomsen.

Det oplyser kredsens næstformand, Svend Erik Knudsen, der med formanden på kandidatlisten står for det praktiske i forbindelse med opstillingsmødet, der afvikles fra klokken 19 på Hotel Pejsegården i Brædstrup.

- Vi har vidst længe, at Birthe M. Andersen ikke ønsker at genopstille som kredsens kandidat, og nu efterlyser vi hendes afløser. Én kandidat har meldt sig, men jeg vil da opfordre alle gode mennesker til at komme på banen. Det er altid godt, hvis der er flere i spil, og man kan melde sig helt frem til på selve opstillingsmødet, siger Svend Erik Knudsen.

Stephan Arnold Thomsen bor i Lundumskov og er adm. direktør i virksomheden Saconco, der med base i VBI Park på Chr. M. Østergaards Vej rådgiver virksomheder og myndigheder om digitale løsninger i trafikken.

Stephan Arnold Thomsen blev umiddelbart før sommerferien valgt som formand for Horsens-kredsen, der har som hovedopgave at koordinere de lokale og nationale valgkampe for de opstillede kandidater.


Han vil i den grad være en god kandidat for Horsens. Han brænder for sagen.

Svend Erik Knudsen, næstformand, Horsens-kredsen, Venstre


Selv om Svend Erik Knudsen gerne ser flere kandidater, understreger han, at han bakker op om Stephan Arnold Thomsens kandidatur.

- Han vil i den grad være en god kandidat for Horsens. Han brænder for sagen, siger Svend Erik Knudsen.

Annonce

Lokalt tilhørsforhold vigtigt

Hvis Stephan Arnold Thomsen bliver valgt, får Venstre altså en folketingskandidat, som har bopæl i Horsens Kommune.

Det er ikke sket siden 1998, da Ulrik Kragh, der bor i Horsens, efter folketingsvalget det år gav stafetten videre til Irene Simonsen. Hun boede på det tidspunkt i Hornsyld.

Irene Simonsen blev i øvrigt den første Venstre-kandidat i historien, der formåede at blive valgt i Horsens-kredsen. Siden gjorde Fatma Øktem hende kunsten efter i 2011.

Det lokale tilhørsforhold betyder meget for Svend Erik Knudsen.

- Et kendt navn udefra kan måske tiltrække vælgere, men jeg vægter det langt højere, at vi får en lokal kandidat, der vil kunne tale vores østjyske sag på Christiansborg, siger han.

Birthe M. Andersen meldte kort tid efter folketingsvalget i juni i fjor, at hun ikke ønskede at fortsætte, og siden har Venstre i Horsens fået dispensation fra reglen om, at lokale kredse senest et år efter et valg skal have valgt en folketingskandidat.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Stephan Arnold Thomsen.

Annonce
Annonce
Horsens

Flot comeback blev ikke belønnet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce