Annonce
Horsens

Lokal erhvervsmand donerer millionbeløb - og sikrer nyt, stort havnebad

Skitsen over det nye havnebad er på plads. Her ses fire bassiner, mens et bassin for vinterbadere ikke kan ses - det ligger sammen med saunaen. Den yderste mole, som man kan gå på, er en træbeklædt bølgeskærm, som sikrer, at havnebadet ikke ligger og skvulper på grund af bølger. Det yderste hegn skal sikre, at en vildfaren båd ikke påsejler havnebadet. Visualisering: Casa Group
Med en donation fra Michael Mortensen på op til 10 millioner kroner er der en ramme på 30 millioner kroner til at bygge et stort havnebad på nordkajen i Horsens. Dermed kan havnebadet realiseres.

Horsens: Michael Mortensen skyder op til 10 mio. kr. i et nyt havnebad, som dermed kan være klar til en dukkert i sommeren 2021.

Ved budgetforliget har Horsens Kommune netop afsat 10 mio. kr. til et havnebad på nordkajen oven i de 10 mio. kr., der blev afsat til opgaven fra indtægten til kommunen, da den solgte Dana Feed-grunden. Det giver op til 30 mio. kr. til opgaven.

- Jeg vil gerne være med til at skabe byliv, og det kan et havnebad være med til. Jeg synes, det er lykkedes i Aarhus, siger Michael Mortensen, bysbarnet, der blandt andet står bag bygge-succesen Casa, som personligt skyder penge i havnebadet.

Og han har store ambitioner for havnebadet, som Casa har option på at bygge. I forvejen har Casa erfaring fra at bygge havnebadet i Aarhus.

- Det skal gerne være Danmarks fedeste havnebassin, og det skal være et havnebad til glæde for alle - børn, voksne, folk med handicap. Hele familien. Der er fem bassiner, en klatrevæg, crossfit, gangpromenader og sauna. Der er mulighed for en række aktiviteter, og jeg håber, det kan blive et samlingssted, som alle kan have glæde af. Her kan man starte løbeturen eller slutte turen med en dukkert. Her kan man gå en tur på området eller sætte sig og spise sin madpakke, forklarer Michael Mortensen.

Annonce

Bad og sauna til vinterbadere

Der bliver fem bassiner: et børnebassin, udspringsbassin, et 25 meter bassin og et sportsbassin, hvor man for eksempel kan sætte net op til volleyball. Dertil kommer et særskilt bassin til vinterbadere, som man ikke umiddelbart kan se på tegningen. Der bliver også en sauna til vinterbaderne.

Vandet i bassinerne kommer fra fjorden - enten filtreret eller ufiltreret.

Og der er tale om et stort havnebassin.

- Arealmæssigt er det større end havnebassinet i Aarhus, hvor der er plads til cirka 550 mennesker på de tørre området. I Horsens bliver der plads til cirka 750, fortæller Michael Mortensen, som rigtig gerne vil have flere sponsorer med i projektet.

- Der er flere aktører på havnen, så dem vil jeg tage rundt og snakke med, siger han.

Og jo flere, der skyder penge i havnebadet, desto federe kan det blive.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

'Dybt bekymrende': Øget arveafgift er gift for små og mellemstore virksomheder

Læserbrev: Tirsdag 22. oktober forhandlede vi i Folketinget det finanslovsforslag, som regeringen har fremsat for 2020. Et af de emner, der blev grundigt debatteret, var det forfærdelige forslag fra de røde partier om at tredoble generationsskiftebeskatningen af danske familieejede virksomheder. Det er godt for Danmark, at vi har mange veldrevne familieejede virksomheder. Det er faktisk ikke en dårlig ting, sådan som venstrefløjen ellers gerne vil have det til at lyde, når de gang på gang påstår, at "det drejer sig om rige godsejere". Fakta er nemlig, at det overvejende drejer sig om små og mellemstore virksomheder - iværksættere, servicevirksomheder, blikkenslagere, tømrermestre, snedkere osv. Produktion, service og erhverv, altså en helt central del af dansk erhvervslivs dna. Således er det ikke grever, baroner og milliardærer, som vil nyde glæde af succesfuld generationsskifte. 23.000 virksomheder med 300.000 ansatte står foran et generationsskifte inden for de næste 10 år. Det er kun godt, at en lav arveafgift har øget sandsynligheden for, at disse virksomheder kan bevares på den enkelte families hænder i forbindelse med generationsskifte. Selvfølgelig har vi også Lego og Danfoss og et par håndfulde godsejere, som nyder godt af afgiftsnedsættelsen på lige fod med alle andre. Men det er faktisk heller ikke nogen dårlig ting. Danmark ville være et fattigere sted uden Lego og Danfoss - også i kroner og ører! Derfor er det dybt bekymrende, at regeringen nu lægger op til at øge skatten med over en mia. kr. Det er dårligt nyt for dansk erhvervsliv og ikke mindst de 800.000, som er ansat i de familieejede virksomheder. Det er en kortsigtet beslutning, som måske nok på kort bane kan skaffe finansiering til alle de milde gaver, som regeringen og deres røde støttepartier ønsker at tilgodese udvalgte grupper, eksempelvis 300 mio. kr. til overvejende herboende udenlandske børnefamilier på passiv forsørgelse. Naturligvis skal der finde en rimelig beskatning sted, når virksomhedsejere udlodder dele af virksomhedens værdier via aktieudbytte eller alt muligt andet til virksomhedens ejere. Det er kun ret og rimeligt. Men det svarer til at save i den gren, man selv sidder på, når man vil gøre generationsskifte så meget dyrere for familieejede virksomheder.

Annonce