Annonce
Horsens

Lokal elektriker monterer livreddende hjertestartere

VS Automatic har allerede monteret 15 hjertestartere i det østjyske, og arbejdet fortsætter hen over sommeren. Pressefoto
Monteringen af flere end 300 hjertestartere landet over er en donation fra en kæde af elinstallatører, blandt andre VS Automatic A/S fra Horsens. Den beløber sig til over 300.000 kroner.

Horsens: Elinstallatøren VS Automatic A/S, som har afdelinger tre steder i Horsens Kommune, er med i en donation på over 300.000 kroner, som skal finansiere monteringen af flere end 300 hjertestartere landet over.

Hjertestarterne er del af landsuddelingen "Gå dig til en hjertestarter", og hidtil har VS Automatic monteret 15 stk. i blandt andet Horsens, Hovedgård, Skanderborg og Odder.

VS Automatic har hovedbase på Ormhøjgårdvej i Horsens og filialer i Hovedgård og Østbirk.

- Vi har valgt at deltage, da vi mener, der bør være fokus på mere hjælp i det offentlige, når uheldet er ude. De få procent, som overlever et hjertestop uden hjertestarter, er langt fra optimalt. Det er derfor vigtigt, at vi får flere hjertestartere ud i gadebilledet. Vi er en virksomhed, som gerne vil gå forrest, siger Torben Steffensen, direktør i VS Automatic A/S, i en pressemeddelelse.

Det lokale firma er del af TS-gruppen, som fra base i Hedensted er et netværk af autoriserede elinstallatører i hele Danmark. Det er 40 medlemmer af TS-gruppen, der samlet har doneret de 300.000 kroner, som altså udmøntes i opsætning.

Hjertestarterne monteres hen over sommeren i varmeskabe og er let tilgængelige for offentligheden.

Hjerteforeningens Landsindsamling fandt sted 28. april i år og havde til formål netop at samle ind til hjertestarterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Hvorfor er kontrol og straf altid løsningen?

Fagbladet 3F og DR Nyheder har over de seneste dage afdækket en række uhyrlige forhold om kinesiske kokke ansat i danske restauranter. Kokke har fortalt om, at de bliver spist af med meget lav løn, kummerlige boligforhold og næsten ingen fritid. Dokumentationen viser, at nogle restauranter har spekuleret i at udnytte den såkaldte beløbsordning, der gør det muligt at hente ikke-EU-borgere til Danmark for at arbejde. Ordningen er sat i verden for at tiltrække højtuddannet arbejdskraft til Danmark, og den fungerer grundlæggende sådan, at hvis der betales en månedsløn på minimum 35.582 kr., og ansættelsen ellers er efter danske forhold, kan der udstedes opholdstilladelse. De to medier, Fagbladet 3F og DR Nyheder, har påvist, at der på et socialt medie i Kina søges efter kokke til danske restauranter - til ansættelsesvilkår, som er langt fra danske normer. DR har spurgt integrationsminister Mattias Tesfaye (S), hvordan han vil løse problemet, og her tyr han til en klassisk model: øget kontrol og hårdere straffe til de virksomheder, der snyder. Men hvorfor er det, at kontrol og straf (næsten) altid bliver standardsvaret til at løse problemer med brodne kar? I en sag som denne sker det endda, længe inden man har et billede af, hvor udbredt problemet er. Kunne det være, at der var en bedre løsning. Et velkomst-møde for alle, der kommer til Danmark på besøgsordningen måske? Eller kunne det være, at problemet slet ikke er så stort? Som Fagbladet 3F skriver, var der i 2018 582 kinesere i Danmark på beløbsordningen. Men det er ikke ensbetydende med, at alle 582 er blevet udnyttet af deres arbejdsgivere. Det kan godt være, at en nærmere undersøgelse viser, at der skal mere kontrol til, eller at der skal være hårdere straffe til restauratører, der udnytter arbejdsivrige kinesiske kokke. Men jeg bliver simpelthen så træt, når kontrol og straf igen og igen bliver danske politikeres standardsvar på, hvordan vi løser et problem. For kontrol og straf ændrer ikke ved, at der er folk, der vil forsøge at snyde systemet. Så lad os nogle gange prøve at se, om der kan være andre løsninger.

Horsens

Dement blev varetægtsfængslet: - Vi har gjort, hvad vi kunne inden for lovens rammer

Annonce