Annonce
Odder

44 års klubarbejde slut: Dykkerklub er lukket og slukket

For næsten 10 år siden havde Dykkerklubben Vandhundene langt flere medlemmer og tog jævnligt på dykkerture. Det er slut nu, hvor klubben lukker ned. Billedet her stammer fra 2010. Arkivfoto: Murat Polat
Vandhundene med base i Odder Kommune har nedlagt sig selv og foræret sine to både til Hou Maritime Idrætsefterskole og Fridykkerklubben Havodderen.
Annonce

Odder: Det var ikke nødvendigt at booke et stort lokale, da den lokale dykkerklub Vandhundene onsdag eftermiddag nedlagde sig selv. For til slut var der kun tre medlemmer.

Dermed er 44 års klubarbejde slut for blandt andre Ryan Moric og hans søn Sonny Moric. Sønnen startede i klubben som 12-årig, og de sidste 10 år har han selv siddet i formandsstolen.

- Vi ved ikke rigtig, hvorfor interessen for at dykke er svundet ind i de senere år. Måske fordi folk i dag køber en rejse og tager på dykkerferie i stedet. Men når nu det er sådan, så tager vi konsekvensen og lukker, siger Ryan Moric, der husker, at der i klubbens velmagtsdage var hele 250 medlemmer. Blandt andre har klubben opfostret en af verdens mest kendte fridykkere Stig Åvall Severinsen.

Annonce

Giver både væk

Nedlæggelsen af Dykkerklubben Vandhundene sker ikke uden mange overvejelser. Blandt andet lavede medlemmerne i 2017 en redningsplan, der skulle skaffe dem nye medlemmer. For at gøre et medlemskab mere attraktivt skød de resterende medlemmer hver især 3500 kroner i klubben, så klubbens to både kunne blive sat i stand. Men heller ikke det hjalp.

- Så nu smider vi håndklædet i ringen og forærer vores både til andre, som kan få glæde af dem. Ganske som der står i vores vedtægter, fortæller Ryan Moric, der onsdag var med, da Hou Maritime Idrætsefterskole, som har oprettet en dykkerlinje, fik den største båd Vandhunden, en kompressor samt en kuffert med redningsudstyr. En noget mindre gummibåd blev givet til den nye lokale fridykkerklub Havodderen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvor blev lyrikken af?

Annonce