Annonce
Horsens

Lokal DF-profil har bestemt sig, men hun havde helst set en helt fjerde kandidat til formandsposten

Louise Lange og Michael Nedersøe, der her ses på valgaftenen 16. november, er to af de 16 lokale delegerede ved Dansk Folkepartis ekstraordinære landsmøde på søndag. Ingen af dem vil sætte navn på den, de vil stemme på som formand. Louise Lange siger dog, at valget står mellem Merete Dea Larsen og Martin Henriksen. Arkivfoto: Morten Pape
Lokalafdelingen i Horsens samler sig ikke om en bestemt kandidat, vurderer tidligere byrådsmedlem Louise Lange. Hun stemmer på enten Merete Dea Larsen eller Martin Henriksen. Lokalformand Michael Nedersøe ønsker ikke at kommentere sagen før efter valget.

Horsens: På søndag i Herning Kongrescenter bliver det afgjort, hvem der skal afløse Kristian Thulesen Dahl som formand for Dansk Folkeparti. Der er tre kandidater, og lokalafdelingen i Horsens har fået tildelt 16 af de omkring 800 stemmesedler, der afgør valget.

To af de 16 lokale delegerede er byrådsmedlem og lokalformand Michael Nedersøe og Louise  Lange, der var byrådsmedlem frem til årsskiftet og i dag er medlem af lokalbestyrelsen.

Michael Nedersøe ønsker ikke at kommentere før formandsvalget - men gerne efter.

Annonce

- Jeg ønsker ikke at være med til at opildne til yderligere splid og spektakel, siger han til Folkebladet.

Louise Lange har - næsten - besluttet sig for, hvem hun vil stemme på, men egentlig foretrækker hun en kandidat, der ikke er på stemmesedlen.

- Jeg vil ikke sige, hvem jeg stemmer på, men mit valg står mellem Merete Dea Larsen og Martin Henriksen, og jeg tror nok, at jeg har besluttet mig. Med den byretssag, der ligger forude, kan jeg ikke se Morten Messerschmidt som en mulig formand. Det skal afsluttes først, siger hun og nævner så den kandidat, hun helst havde set som formand.

- Jeg ville foretrække Peter Kofod. Med ham ville vi få noget nyt blod og en mulighed for at få de unge mere i tale. Det synes jeg, at vi mangler. Peter Kofod er dygtig, han er veltalende og et af de unge spirende talenter, men han skal jo selv ønske at være formand, siger hun.

Den tidligere Venstre-profil Inger Støjberg var helt frem til deadline en varm kandidat til formandsposten med bred opbakning fra store dele af DF-baglandet. Dog ikke fra Louise Lange.

- Hende kunne jeg ikke stemme på. Hun har rigtigt mange gode politikker, men jeg tror ikke, hun er DF'er 100 procent, for eksempel på spørgsmålet om EU. Der er hun nok for meget Venstre-kvinde, siger hun.

- Nogle smutter nok

Louise Lange har ikke en klar fornemmelse af, hvem partiets medlemmer i Horsens har som favorit til formandsposten.

- Jeg har ikke været med til at diskutere det i bestyrelsen. Jeg tror, at vi er splittede ligesom resten af landet. Nogle er til Martin, og nogle er til Morten. Det er mellem de to, at slaget kommer til at stå, tror jeg. Merete er ikke kendt nok, vurderer Louise Lange.

- Tror du, at der kommer ro i partiet efter formands-valget?

- Jeg er bange for, at der er nogle, der smutter. Personligt ser jeg tiden an, men jeg vil også sige, at jeg bestemt ikke forlader partiet på søndag. En ny formand skal have en chance i mere end et par måneder, uanset hvem det bliver. Jeg er DF'er og kan slet ikke se mig selv i et andet parti, men der skal ro på, konstaterer Louise Lange.

Jeg har ikke været med til at diskutere det i bestyrelsen. Jeg tror, at vi er splittede ligesom resten af landet. Nogle er til Martin, og nogle er til Morten.

Louise Lange (DF), medlem af lokalbestyrelsen

- Vi skal have fat i nogle nye vælgergrupper, de unge og børnefamilierne. De sårbare, handicappede og de ældre er partiets dna, som vi skal holde fast i, men hvis vi ikke får fat i andre grupper, er jeg bange for, at alle vores vælgere er døde om 10 år, siger hun.

Annonce

Skibby stemmer Henriksen

Dennis Ulrich, der er næstformand i lokalafdelingen, har også besluttet sig for, hvem han vil stemme på, men han holder det for sig selv, siger han.

- Det er et lokalt valg i Dansk Folkeparti, og jeg synes ikke, at jeg behøver at sige noget om, hvem jeg stemmer på. Vi havde fire og nu har vi tre gode kandidater med hver deres kvaliteter. Uanset hvem der vinder, er det nødvendigt, at vi får en formand, der kan samle partiet, ellers er det ikke godt at vide, hvor det ender henne, siger han.

Folketingsmedlem Hans Kristian Skibby, der er valgt i Horsens-kredsen, har i Avisen Danmark meldt ud, hvem han støtter:

"Jeg har tænkt mig at stemme på Martin Henriksen. Han er den, der giver os de bedste muligheder. Han er den, der har den største erfaring i folketingsarbejdet", siger han til avisen.

Annonce
Navne For abonnenter

Borgmesterfruen Niels Peter har sunget sin sidste sang: Sørgede for humoren, ideerne og avisgennemlæsningen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Trods et budget på over seks milliarder, skal der spares på de svageste. Men man kan faktisk godt flytte pengene rundt mellem kasserne: 9 svar gør dig klogere på kommunens budget

Hedensted For abonnenter

App skabt i Ølholm hjælper ukrainske børn med at lære dansk: Fire-årige Roman blev stolt, da pædagogen forstod, han sagde farvel

Hedensted

Borgmester begræder lukning af uddannelse: - Vi skal måske til at gå efter hovedskolerne

Horsens For abonnenter

27 mio. i minus: Krav om besparelser på specialbørn kan betyde færre samtaler og mindre aflastning

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Erhverv For abonnenter

Byggefirma har haft et helt vildt år og omsætter for 2,3 milliarder - men på et punkt blev 2021 det dårligste år siden 2015

Erhverv For abonnenter

Busselskab kører millioner hjem, rengøringsfirma mister ansatte og vindues-sælger har millionunderskud: Her er 11 lokale regnskaber

Horsens For abonnenter

25-årig erkender i kæmpe hackersag: Misbrugte sit job på folkeskole til at skaffe sig private, intime fotos af 70 kvinder

Horsens

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Navne

Ny sygeplejefaglig direktør har stået i spidsen for akutafdelingen i Horsens - nu skal hun helt op i helikopteren

Leder For abonnenter

Har du husket den gule trøje i dag: Kæmpe tillykke til AC Horsens

AC Horsens

Vild udvikling for tidl. AC Horsens-spiller: Fra Østbirk til en plads på Kasper Hjulmands A-landshold

Annonce