Annonce
Hedensted

Lokal borgmester: Godt at sundhedsvæsen kommer til debat

Kasper Glyngø (S) ser frem til at tage en diskussion om sundhedsvæsnet. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Kasper Glyngø (S), borgmester i Hedensted Kommune er klar til at tage en snak om regeringens udspil til en sundhedsreform. Men der skal følge penge med, understreger han.

Annonce

Hedensted: Det er helt på sin plads at tage en snak om det danske sundhedsvæsen, som regeringen har gjort med sit udspil til en ny sundhedsreform, men der mangler detaljer.

Det er udmeldingen fra borgmester Kasper Glyngø (S), efter statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) onsdag formiddag præsenterede sit udspil til en ny sundhedsreform.

- Vi har en fælles opgave på tværs af kommuner og regioner omkring sundhedsvæsnet, og det samarbejde har nogle gange været unødigt bøvlet for både ansatte og borgere. Derfor er det fint at tage det op til diskussion, siger Kasper Glyngø (S).

I følge udspillet skal der dannes 21 sundhedsfællesskaber mellem sygehuse, kommuner og praktiserende læger. Hedensted Kommune vil således sammen med Horsens, Odder og Skanderborg blive tilknyttet sygehuset i Horsens. Det fællesskab skal styres af en bestyrelse, som skal bestå af borgmestre, udvalgsformænd, læger og repræsentanter fra sygehusene.

Derudover bliver der fem sundhedsforvaltninger, der skal stå for driften af de store sygehuse, og en statslig enhed. Til gengæld forsvinder regionsrådene med de folkevalgte politikere.

Annonce

Mangler detaljer

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har lagt udspillet ud til forhandling, så mange detaljer er endnu ikke på plads.

- Vi mangler at høre en masse om, hvordan man har tænkt organisering og finansiering. Man kan godt blive i tvivl om, om de nye fællesskaber vil kunne snakke bedre sammen, men det kommer an på detaljerne i reformen, siger Kasper Glyngø.

- Kommunerne kan heller ikke klare opgaven, hvis der ikke følger finansiering med. Hvis det er tænkt som en spareøvelse, kan man godt glemme det, siger Kasper Glyngø.

Hvorvidt den nye struktur bliver mere eller mindre demokratisk, kan Kasper Glyngø på stående fod ikke afgøre.

- Det er svært at se, om man fjerner sig mere eller mindre fra befolkningen, hvis der sidder repræsentanter fra kommunerne frem for folkevalgte regionspolitikere. Så det er bestemt en diskussion værd, siger Kasper Glyngø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce