Annonce
Hedensted

Lodsejere ved As Vig viser interesse for at bytte jord: Nu skal der søges midler hos Landbrugsstyrelsen

Omfordeling af jordarealer skal være til gavn for lodsejere og lokalområdet som helhed. Det kan eksempelvis være i forhold til at forebygge oversvømmelser. Her ses diget ved As Vig. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Køb, salg og bytte af jordarealer ved As Vig kan komme på tale i et projekt, som lodsejere i området har været til møde om.
Annonce

As: Godt 60 lodsejere har været til møde om et måske kommende jordfordelingsprojekt ved As Vig.

Projektet handler om at fordele jordarealer på anden vis til gavn for de involverede lodsejere såvel som naturen og området som helhed.

Det kan ske via køb, salg eller bytte og ud fra ønsker om at forebygge oversvømmelser eller at styrke enkelte landbrug ved at samle dyrkede arealer i blokke.

- Måske har en lodsejer et vådt og dårligt jordareal, han gerne vil af med. Det kan kommunen måske bruge til ”vandparkering”. Vi skal se jordstykkerne som et puslespil, hvor lodsejerne skal være drivkraften i at få lagt brikkerne rigtigt, siger projektleder Maja Klaaborg, Velas, i en pressemeddelelse.


På begge møder har vi fået lodsejernes opbakning til projektet, og næste step er at søge midler hos Landbrugsstyrelsen.

Maja Klaaborg, projektleder, Velas


Annonce

Pulje på 150 mill. kr.

Rådgivningsselskabet er gået sammen med Hedensted Kommune og Østjysk Landboforening om projektet. Gruppen afholdt i uge 41 to informationsmøder i As Forsamlingshus.

200 lodsejere var inviteret. Godt 60 mennesker mødte op.

Der blev givet opbakning til videre arbejde. Næste skridt bliver derfor at søge om midler til multifunktionel jordfordeling hos Landbrugsstyrelsen.

Regeringen har afsat 150 mill. kr. til formålet i forbindelse med Tørkepakken i 2018 og åbner nu for ordningen. Midlerne gives til dækning af procesomkostninger.

Fristen for at søge midler er 31. oktober. Inden da vil Velas forsøge at indhente flere støtteunderskrifter fra lodsejere i området. På møderne skrev 39 under.

- Man skriver under på, at man tilkendegiver sin umiddelbare interesse i jordfordelingsprojektet ved As Vig, og at underskriften må bruges i forhold til ansøgning til Landbrugsstyrelsen. Der er ikke noget bindende i det, siger Maja Klaaborg.

Onsdag og torsdag i uge 41 afholdt Hedensted Kommune, Østjysk Landboforening og rådgivningsselskabet Velas informationsmøde om muligheden for at lave et projekt med multifunktionel jordfordeling. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Større udvalg, robotstyret dæklager og 40 lifte: Nyt bilhus på 5600 kvadratmeter står klar om et år

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Horsens

Horsensianerne på Søndergade: Stramninger er okay. Vi stoler på myndighederne

Annonce