Annonce
Horsens

Lodsejere dropper planer om omstridt udstykning i Stensballe

Dette areal øst for Hovmarksvej, Herregårdsparken og Plantagen og andre arealer længere ned mod fjorden er ikke længere aktuelle som boligområder. Lodsejerne, der blandt andet tæller erhvervsmanden Kim Broch-Lips og ejendomsselskabet Casa, har trukket ansøgningen om at få lov til at bygge boliger på jorden. Arkivfoto: Morten Pape
Lodsejerne, der ønsker at udstykke jord øst for tre villaveje i Stensballe, har meddelt kommunen, at de trækker deres ansøgning om at få godkendt jorden til boliger.

Horsens: Lodsejerne, der har søgt om lov til at bygge boliger på et areal øst for Hovmarksvej, Plantagen og Herregårdsparken i Stensballe, har i en mail til Horsens Kommune meddelt, at de nu trækker deres ønske om at få lov til at bygge på jorden.

Borgmester Peter Sørensen (S) fortæller om mailen fra lodsejerne på sin Facebook-side, og her lægger han op til, at byrådet nu opgiver at tage området med i den planstrategi, der er i offentlig høring lige nu. Planstrategien er forløberen for kommuneplanen, der endeligt fastlægger, hvor det er muligt at bygge i kommunen.

"Hvad betyder det så? Kort sagt er min indstilling til byrådet, at dette jordstykke helt udgår som muligt bosætningsområde i Stensballe, og at området forbliver, som det er i dag", skriver borgmesteren på Facebook.

- Med mailen fra ansøgeren er jorden ikke længere i spil, og det gælder hele området. Hvis det står til mig, forbliver arealet i Stensballe i fremtiden, som det er i dag, og det er min klare overbevisning, at byrådet er enig med mig i det, siger han til Folkebladet.

Annonce

Hvis det står til mig, forbliver arealet i Stensballe i fremtiden, som det er i dag, og det er min klare overbevisning, at byrådet er enig med mig i det.

Peter Sørensen (S), borgmester

Tvivl om borgermøde i aften

Der har lokalt været stor modstand mod udstyknings-planerne, blandt andet via Facebook-gruppen "Gruppen mod bebyggelse af kystnærhedszonen i Stensballe", der i skrivende stund har 969 medlemmer.

Gruppen havde planlagt et borgermøde i Stensballehallen om sagen torsdag aften, men det er nu usikkert, om borgermødet bliver til noget.

Meldingen fra gruppen var torsdag morgen, at man afventer en klokkeklar melding om, at der ikke bliver bygget på hele det 15,5 hektar store areal, der oprindelig var i spil som udstyknings-område. Får man det i løbet af dagen, vil borgermødet sandsynligvis blive aflyst.

Gruppen meddeler, at man i løbet af torsdagen via Facebook vil melde ud, om borgermødet bliver til noget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Pant på fyrværkeri er en farlig fuser

Vi skal passe på miljøet, og vi skal indsamle affald. Ingen tvivl om det. Der er heller ingen tvivl om, at fyrværkeri skaber masser af affald, når batterier og raketter 1. januar fylder gader og veje. Fyrværkeribranchen vil gerne gøre noget ved problemet, og det er al ære værd, men løsningen ligner en farlig fuser. Flere fyrværkeri-forhandlere tilbyder nemlig rabat på næste års køb, hvis man afleverer sit affyrede krudt, som en form for pantordning. Men lige som brug af sikkerhedsbriller heldigvis efterhånden er standardudstyr hos børn og voksne, når nytåret skal markeres med farvestrålende batterier og bragende kanonslag, lige så klart er det slået fast, at man aldrig må gå tilbage til en fuser. Og så foreslår man, at vi skal tjene penge på at samle krudt og kanel ind igen. Hvis der kommer pant på nytårskrudt, vil der også gå sport i at samle ind og tjene mest muligt, og i det spil gælder det om at være hurtigst. Sådan er det også, når børnene samler flasker til en byfest eller et lignende arrangement. Vi skal altså ikke have børn og for den sags skyld voksne til at fare rundt for at samle nytårskrudt for at tjene pant nytårsaften. Det er godt for miljøet, men synes fyrværkeribranchen mon også, at det er godt, når lille Peter har fået ødelagt sin hånd eller er kommet endnu værre til skade, fordi han har været ude for at samle brugte batterier op, som sprænger i hånden på ham? Nej vel. Tanken om indsamling er god, men pant duer ikke. Det er for farligt. Alt for farligt. Fyrværkeri skal samles ind på forsvarlig vis og ikke med pant-kroner som et incitament til at få tjent penge. Vi må appellere til hinanden om at få ryddet op. De fleste har brug for lidt frisk luft dagen derpå, og hvis du giver et ekstra nap med 1. januar i år, så lad os håbe på, at din nabo gør gengæld om et år. Affaldet skal væk. Ingen tvivl om det, men det skal ikke være med risiko for, at børn og fulde folk kommer til skade, fordi de vil samle et ikke-affyret batteri eller raket op.

Horsens

Ny café slår dørene op i Horsens

Annonce