Annonce
Horsens

Lodsejere dropper planer om omstridt udstykning i Stensballe

Dette areal øst for Hovmarksvej, Herregårdsparken og Plantagen og andre arealer længere ned mod fjorden er ikke længere aktuelle som boligområder. Lodsejerne, der blandt andet tæller erhvervsmanden Kim Broch-Lips og ejendomsselskabet Casa, har trukket ansøgningen om at få lov til at bygge boliger på jorden. Arkivfoto: Morten Pape
Lodsejerne, der ønsker at udstykke jord øst for tre villaveje i Stensballe, har meddelt kommunen, at de trækker deres ansøgning om at få godkendt jorden til boliger.

Horsens: Lodsejerne, der har søgt om lov til at bygge boliger på et areal øst for Hovmarksvej, Plantagen og Herregårdsparken i Stensballe, har i en mail til Horsens Kommune meddelt, at de nu trækker deres ønske om at få lov til at bygge på jorden.

Borgmester Peter Sørensen (S) fortæller om mailen fra lodsejerne på sin Facebook-side, og her lægger han op til, at byrådet nu opgiver at tage området med i den planstrategi, der er i offentlig høring lige nu. Planstrategien er forløberen for kommuneplanen, der endeligt fastlægger, hvor det er muligt at bygge i kommunen.

"Hvad betyder det så? Kort sagt er min indstilling til byrådet, at dette jordstykke helt udgår som muligt bosætningsområde i Stensballe, og at området forbliver, som det er i dag", skriver borgmesteren på Facebook.

- Med mailen fra ansøgeren er jorden ikke længere i spil, og det gælder hele området. Hvis det står til mig, forbliver arealet i Stensballe i fremtiden, som det er i dag, og det er min klare overbevisning, at byrådet er enig med mig i det, siger han til Folkebladet.

Annonce

Hvis det står til mig, forbliver arealet i Stensballe i fremtiden, som det er i dag, og det er min klare overbevisning, at byrådet er enig med mig i det.

Peter Sørensen (S), borgmester

Tvivl om borgermøde i aften

Der har lokalt været stor modstand mod udstyknings-planerne, blandt andet via Facebook-gruppen "Gruppen mod bebyggelse af kystnærhedszonen i Stensballe", der i skrivende stund har 969 medlemmer.

Gruppen havde planlagt et borgermøde i Stensballehallen om sagen torsdag aften, men det er nu usikkert, om borgermødet bliver til noget.

Meldingen fra gruppen var torsdag morgen, at man afventer en klokkeklar melding om, at der ikke bliver bygget på hele det 15,5 hektar store areal, der oprindelig var i spil som udstyknings-område. Får man det i løbet af dagen, vil borgermødet sandsynligvis blive aflyst.

Gruppen meddeler, at man i løbet af torsdagen via Facebook vil melde ud, om borgermødet bliver til noget.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Børnehavepladser stiger mest i 2020

Læserbrev

Beboer i Østerbo i Vejle: Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på

Læserbrev: Rygning er farligt, passiv rygning er farligt. Det er der ikke nogen tvivl om. Derfor er det helt uforståeligt, at Østerbo ikke har taget højde for, at tobaksrøg, mados og andre lugte uhindret stiger op gennem det nye ventilationsrør for til sidst at ende i de øverste lejligheder. Ifølge planen skulle opsætningen af det nye ventilationssystem tage 17 dage for en opgang. Fire en halv måned senere er ventilationssystemet stadig ikke taget i brug, og passiv rygning er blevet et stort og farligt problem. Desværre er det ikke kun ventilationssystemet, der tager alt for lang tid, det gør alle de andre arbejder også. Et andet eksempel er udskiftningen af fire indvendige døre, der ifølge planen skulle tage halvanden dag for en lejlighed. Fire måneder senere er dette arbejde heller ikke færdigt. "Hvorfor får de aldrig gjort noget færdig?", spørger alle. Direktørerne og projektlederne i Casa og Østerbo kan prøve at spørge deres egne familier, hvad de vil sige til, at de kan forvente, der kan komme fremmede og låse sig ind på alle tider af dagen de næste fire måneder, hvis de bestiller håndværkere til at lave et arbejde, der kan gøres på halvanden dag. Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på. Håndværkerne bliver sendt rundt for at reparere ting, der er ordnet, og andre ting bliver ikke ordnet, fordi de glemmes, og sådan fortsætter det i månedsvis. Håndværkerne bliver frustrerede og stressede, og beboerne mistrives i en sådan grad, at det fører til trusler mod håndværkerne - noget, Casa og Østerbo let kan forebygge med lidt omtanke og respekt. Alle har ret til respekt for privatliv, familieliv og hjem ifølge FN's menneskerettigheder, Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og grundloven, og målet helliger ikke midlet. Når vi har rettigheder, har andre pligter, og selvom tilgængelighedsprincippet til vore hjem blev ændret, da vi stemte ja til renovering, har vi stadig krav på respekt for hjem og privatliv. Casa skal naturligvis ikke have adgang til vore hjem længere end højst nødvendigt. Østerbo bliver nødt til at tage beboerne alvorligt og også lære at informere på en konkret og fyldestgørende måde, så vi ikke gang på gang bliver taget med bukserne nede, også i vore egne badeværelser, når der pludselig står fremmede i hjemmet. Beboerhåndtering og fagtilsyn består i, at beboerne skal henvende sig til Østerbo, men der er intet proaktivt tilsyn i lejlighederne. Henvendelserne fører sjældent til andet end en sludder for en sladder, og fem måneder efter min henvendelse har jeg stadig ikke fået svar fra Østerbo. Alt for mange har den oplevelse. Vi håber, Casa og Østerbo lærer af deres fejl og ændrer strategien for de sidste boligblokke.

Annonce