Annonce
Hedensted

Lodsejer donerer 200.000 kr. til Bjørnsknude-sti

En ny passage rundt om Bjørnsknude i form af en stensætning og en gangsti med flade sten uden på den nuværende kystsikring forventes klar til sommer. Arkivfoto: Søren Gylling
Finansieringen af en stensti rundt om Bjørnsknude er på plads, og gående forventes igen at kunne runde knuden til sommer.
Annonce

Juelsminde: Fra næste sommer bliver det igen muligt for gående at komme rundt om Bjørnsknude langs kysten.

Teknisk udvalg besluttede i august at anlægge en gangsti af flade sten rundt om knuden, og nu er finanseringen også på plads.

Alt i alt er der afsat 1,3 mio. kr. til projektet, og heraf kommer 200.000 kr. fra Michael Larsen, der ejer sommerhusgrunden, hvor udfor stien skal anlægges.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Michael Larsen om donationen, men formand for teknisk udvalg, Lene Tingleff (V), glæder sig.

- Vi har haft en løbende dialog med lodsejeren om stien, og han har hele tiden sagt, at han ikke har noget imod, at folk går forbi hans grund, men at han gerne vil undgå indkig. Han har ikke haft indflydelse på, hvilken model vi har valgt, men vi er glade for, at han vil bidrage til projektet, og at han også kan se det rimelige i det, siger Lene Tingleff.

Bjørnsknude-sagen

  • I marts 2017 blev Hedensted Kommune kontaktet af borgere, som var utilfredse med, at en trampesti på en privat sommerhusgrund var blevet delvist lukket med marksten.
  • Stien går rundt om spidsen af Bjørnsknude, og folk på gå- og løbeture har i mange år benyttet den.
  • Kystdirektoratet vurderede, at stenene på stien ville kræve en tilladelse, fordi der var tale om en renovering af kystbeskyttelsen.
  • Sommerhusejeren fik et påbud om at fjerne dem, da han ikke ønskede at søge om lovliggørelse af renoveringen.
  • Efter stenene blev fjernet, er konflikten fortsat, fordi stien stadig ikke er fremkommelig.
  • I begyndelse af 2018 besluttede byrådet at etablere en ny sti rundt om Bjørnsknude, og i august 2019 valgte teknisk udvalg et af fire løsningsforslag. Nu er finansieringen på plads.

Annonce

Hedt emne

Bjørnsknude har været et hedt diskussionsemne i Juelsminde, siden Michael Larsen i 2017 gjorde det næsten umuligt at passere hans grund ved kysten.

Juelsmindeborgere og turister havde inden da benyttet en trampesti på grunden, men selvom mange mente, at der gennem tiden var vundet hævd på stien, fastslog kommunen, at sommerhusejeren havde ret til at benytte hele sin grund. Gående skulle derfor passere på ydersiden af kystsikringen, hvilket ofte er vanskeligt.

- Løsningen med en stensti er et godt kompromis, fordi den giver mulighed for at komme forbi grunden langs kysten, uden at man kan kigge direkte ind i sommerhuset, siger Lene Tingleff.

Annonce

Ekstra penge

Da udvalget i august valgte modellen med en stensti, hed budgettet 850.000 kr. Når der nu er afsat 1,3 mio. kr., forventes det at være rigeligt.

- Det er svært at prissætte den slags præcist, så det gør absolut ikke noget, at der er lidt ekstra at gøre med, fastslår Lene Tingleff.

Hun fortæller, at projekteringen af stien er i gang, og at adgangen til Bjørnsknude forventes at være klar til sæsonen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce