Annonce
Odder

Liv til klimadebatten: Odder-elever laver koncert på Torvet

Ea Sofie Krogager Andersen og Magnus Bækskov Thomasen er blandt hovedarrangørerne af klimakoncerten på Torvet. Foto: Mathias Mundbjerg
Fredag 21. februar arrangerer en gruppe unge mennesker koncert midt inde i byen. Fælles for sangene bliver, at de handler om natur og klima.
Annonce

Odder: Det bliver snart muligt at høre klima-musik i Odder. En gruppe elever fra 8. årgang på Parkvejens Skole er i færd med at planlægge en koncert, der skal sætte fokus på, hvordan vi behandler vores planet.

Koncerten kommer til at foregå på Torvet i et telt, hvor forskellige bands efter planen skal optræde med numre, der handler om klima og natur.

- Vi er efterhånden ved at have noget, der ligner et koncertprogram, men der stadig mange ting, der ikke er på plads. Så det endelige program bliver nok først afsløret på dagen, siger medarrangør Ea Sofie Krogager Andersen, der dog kan sige så meget, at de fleste af de optrædende kommer til at være på arrangørernes egen alder.

Idéen til en klima-koncert opstod ved demokratisk medborgerskab-workshoppen på Egmont Højskolen i september. Den havde til formål at få de unge til at kæmpe for det, de tror på.

- Det var kort tid efter klimaprotesten, så vi fandt hurtigt ud af, at vi skulle lave et eller andet med klima. Vi er en del musikere i vores vennegruppe, så vi kunne let blive enige om, at det er sjovere at synge end at tale, og at det giver noget mere liv, siger Ea Sofie Krogager Andersen.

Annonce

Et større formål

Hovedansvaret for koncerten hviler på en gruppe på seks-syv elever, som har klimaet meget på sinde.

- De sidste par år har jeg tænkt meget på det, og jeg er begyndt at ændre små ting. Og det, tror jeg, er den rigtige måde at gøre det på, for hvis man ændrer noget for stort, kan folk ikke følge med, og så taber man dem, siger Magnus Bækskov Thomasen.

Ea Sofie Krogager Andersen er gået endnu et skridt videre, da hun i november blev vegetar. Så store ændringer behøver man ikke at lave i sit liv, men arrangørerne håber, at man i hvert fald ændrer sit mindset.

- Vi vil gerne skabe en forståelse og følelse hos folk af, at deres handlinger rent faktisk har en påvirkning på klimaet, siger Magnus Bækskov Thomasen.

- Vi laver jo ikke bare koncerten for, at folk kan komme og drikke kaffe. Det har jo et større formål, og det må man gerne tænke over, supplerer Ea Sofie Krogager Andersen, der selv skal spille trommer til nogle af numrene.

Arrangørerne har holdt møde med projektmedarbejdere fra kommunen, som blandt andet hjælper med at fortælle om koncerten og lave aftaler med politiet. Musikskolen hjælper med instrumenter og forstærkere, mens Restaurant Himmel og Hav står for salg af bæredygtig mad.

Koncerten foregår fredag 21. februar fra klokken 17, og man må komme og gå, som man vil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Kampen minut for minut: AC Horsens var nedspillet totalt og tabte trods fin slutspurt

Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce