Annonce
Erhverv

Liv i den gamle købmandsbutik: Specialbutik rykker ind i stedet for dagligvarer

Efterspørgslen på fiskekajakker som den på billedet er stigende, fortæller Kenneth Madsen. Her ses han i sit nye udstillingslokale i Bråskov. Foto: Michael Svenningsen

Indehaver af Kajak & Fritid, Kenneth Madsen, har taget den gamle købmandsbutik i brug som udstillingslokale og butik.

Bråskov: Som de blafrende strandflag ud til Bråskovvej indikerer, er der kommet nyt liv i Bråskovs gamle købmandsbutik.

Kajak & Fritid med 37-årige Kenneth Madsen ved pagajen har lejet sig ind i butikslokalet og taget det i brug som udstillingslokale for bl.a. hav-, fiske og jagtkajakker.

Udstillingen skal styrke forretningen, der igennem sine første ti års levetid har været baseret på salg via hjemmesiden KajakForAlle.dk.

- Jeg har indtil videre kun haft nethandel og brugt en uopvarmet fabrikshal som lager, men da jeg oplever, at der er meget mere interesse for at se og prøve kajakkerne end tidligere, vil jeg gerne kunne give kunderne en større oplevelse end at komme ind i en kold fabrikshal, siger Kenneth Madsen.

Annonce

Forretningen er slet ikke gearet til almindelige åbningstider, men vi har slået dørene op og på et tidspunkt kommer der et skilt op med faste åbningstider.

Kenneth Madsen, indehaver, Kajak & Fritid
Kenneth Madsen bruger det meste af sin tid på at sælge og rådgive om kajakker. Med forretning og familieliv er der ikke så mange timer til at ro kajak. Foto: Michael Svenningsen

Begyndte hjemme i garagen

Han begyndte at sælge kajakker tilbage i 2008, efter at han selv havde kigget på kajak og følt, at de mange forskellige modeller var svære at få ordentlig rådgivning om.

Udgangspunktet var et lille hjemmelager i garagen, og forretningen var noget, Kenneth Madsen hyggede sig med i fritiden, indtil han for tre år siden stoppede som shippingassistent på Triax i Hornsyld for at prøve livet som selvstændig.

- Jeg havde ikke tid til både arbejdet og forretningen, da jeg også har en familie at passe. Jeg måtte beslutte, hvad jeg ikke kunne lade være med, så jeg tog springet og sagde op, fortæller han.

Kajaksalget har vist sig som en levevej, selvom markedet er relativt lille, og konkurrencen fra både udenlandske forhandlere og brugtmarkedet er stor.

Har producent i ryggen

Udover at være indehaver af Kajak & Fritid er Kenneth Madsen direktør for producenten Galaxy Kayaks' skandinaviske afdeling.

Firmaet har opnået EU-kvalitetsgodkendelsen CE, og det giver nye muskler, fortæller Kenneth Madsen.

Hans kunder kommer især fra Nordjylland og Sjælland, men også Norge og Sverige. Det lokale salg fylder minimalt, men måske vil det ændre sig med indflytningen i købmandsbutikken.

Her er det planen at køre med fast åbningstid og at have et udvalg af andre fritidsvarer end kajakker på hylderne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

OK-tank udvider med endnu en vaskehal

Annonce