Annonce
Kultur

Liv i Den Gamle By: Tilbage til 70'erne og bryllup på Bent J

Helle Storgaard og Rahman Telefoni mødte hinanden i 1996. Første date gik til Bent J i Nørre Allé. I weekenden blev parret viet på Bent J i Den Gamle By. Privatfoto
1970'er-fest i Den Gamle By, hvor århusiansk par vendte tilbage og blev viet på Bent J.
Annonce

AARHUS: 1970'erne får nyt liv i Den Gamle By. Det begyndte allerede seneste weekend og blev krydret af en overraskende begivenhed. Ganske vist havde den ikke meget med 1970'erne at gøre, men den satte glans på lørdagen.

Helle Storgaard og Rahman Telefoni mødte hinanden i 1996. Første date gik til Bent J i Nørre Allé, hvor sød jazzmusik opstod. I weekenden kom parret tilbage for at blive viet på Bent J, der siden er flyttet til Den Gamle By.

- Dengang ville jeg invitere Helle ud og valgte et sted, der var helt nede på jorden, hyggeligt og med levende musik, fortæller Rahman Telefoni.

Helle Storgaard supplerer:

- Bent J er et sted, hvor vi har holdt meget af at komme, så det føles helt rigtigt, at vi nu er blevet viet her.

Formand for Teknisk Udvalg i Aarhus Byråd, Keld Hvalsø, stod for vielsen.

Tilbage til 1970'erne

Den Gamle By, Viborgvej, Aarhus, vender tilbage til 1970’erne i weekenderne 21.-22. og 28.-29. september. Her kan blandt andet opleves:
  • Dylan Duo, der spiller kendte sange fra 1970’erne
  • Åbningen af Elle boutique
  • Få en køretur i en original VW-boble
  • Modeshow med Den Gamle Bys samling af 1970’er-tøj
  • Radio-nostalgi - udstilling og foredrag om radio/tv-produktionens historie (læs mere på: https://www.dengamleby.dk/bang-olufsen)
  • 1974-kvarterets spændende lejligheder og hyggelige butikker
  • 1970’ernes lege med hulahopringe og sjippetov (for børn)

Se hele programmet på dengamleby.dk/tilbage-til-1970erne

Annonce

Tid med frisind

I de to kommende weekender bliver der fokus på 1970’erne med modeshows, livemusik, radioudstilling, åbning af ny tøjbutik, og der er dømt hønsestrik og svaj i bukserne.

Der vil være popup-koncerter i gaderne med kendte sange fra 70’erne og modeshow med tøj fra museets store samling af 70’er-tøj.

Museumsdirektør Thomas Bloch Ravn fortæller:

- Vi sætter ekstra spot på 1970’erne, som mange stadig kan huske. Det har vi helt særlige rammer til i 1974-kvarteret, hvor man kan opleve velfærdssamfundets storhedstid. Det var dengang, der kom nye hjælpemidler i hjemmet, og mange kvinder var begyndt at gå på arbejde. En tid præget af frisind, kvindebevægelse og eksperimenterende nye boformer. Men mange levede stadig, som de plejede.

Annonce

Modebutikken

En ny modebutik opstår i 1974-kvarteret.

I 1969 åbnede et ungt par en tøjbutik, der bragte ung mode til Aarhus. Butikken hed Elle boutique, og den åbner nu igen. Den ene grundlægger, Annette Hoyer Bell, blev senere international fotomodel og bor nu i USA. Hun er i butikken ved åbningen 21. september.

Butikken bliver en såkaldt facadebutik, hvor gæster kan kigge ind udefra. Men de to sidste weekender i september er der en unik mulighed for at kigge indenfor og høre mere om arbejdet med at genskabe butikken.

Radiofabrikken B&O's internationale triumfer med høj kvalitet og banebrydende design kan du høre om i Bendtsens Pakhus, hvor der er udstilling og foredrag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce