Annonce
Odder

Liv i Centralhotellet: Projekt skal undersøge mulighederne

Et politisk flertal har sagt god for at undersøge, hvad der kan ske i Centralhotellet. Idéen er at skabe mere liv. Foto: Hans Jørgensen
Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og SF vil ikke bruge penge på forprojekt, der kan give liv i den gamle bygning.

Odder: Timingen er ringe, og så er det en dårlig idé at bruge penge fra en oplandspulje til at lave et projekt med Centralhotellet. Sådan lød nogle af argumenterne, da et politisk mindretal forsøgte at forhindre, at kommunen bruger 150.000 kroner til et forprojekt.

- Pengene skal tages fra en pulje, der er afsat til landsbyforskønnelse. Og timingen er dårlig. Vi har lige drøftet Folkeparken, og vi dræner alle de midler, som vi har afsat til at udvikle bymidten. Forprojektet bliver jo lavet med henblik på et større projekt, hvor der skal komme medfinansering. Vi har vanskeligt ved at se, hvor meget vi kan afsætte over de næste 10 år, sagde Lone Jakobi (S).

Hun mente også, at kommunens politikere skulle have haft et hint, førend forslaget om et forprojekt dukkede op i miljø-, teknik- og klimaudvalget (MTK-udvalget).

- Sagen burde være startet bredere. Der foregår en tilsvarende debat om, hvad vi skal bruge Remisen til, og kommunen skal jo gå ind i det med et eller mandat. Det handler om, hvad byrådet vil, og den drøftelse har vi ikke haft, sagde Lone Jakobi.

Annonce
Nu er der hul igennem til ejeren af Centralhotellet og Realdania.

Hans Hammann (V), byrådsmedlem

Slå nu til

Modsat mente Hans Hammann (V), at det gælder om at slå til.

- Hvornår er den rigtige timing? Nu er der hul igennem til ejeren og Realdania. Hvad der sker i Vitapark og Remisen har intet med det her at gøre, mente Hans Hammann.

Det var ham, der havde fået sagen behandlet i byrådet, fordi der i første omgang ikke var flertal i MTK-udvalget. Det var der til gengæld i byrådet, hvor kun Socialdemokratiet, SF og Dansk Folkeparti stemte imod.

- Hvis vi siger ja til det her, hvad gør vi så med de andre kultursteder? Den snak skulle vi have haft, inden det her forslag kom, mente Marianne Hundebøll (SF).

- Det er en lille kommune, og økonomien er der ikke. Men da jeg læste det her forslag, sad jeg og tænkte, sælg dog for fanden Vitapark og køb det her som vores kulturhus, sagde John Rosenhøj (DF), som dog stemte imod.

Forslaget blev godkendt af Venstre, Konservative, Radikale og Enhedslisten.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce