x
Annonce
Horsens

Litteratursalon: Et liv levet gennem kunsten

Onsdag 19. februar står Line Louise Peters for Litteratursalon på Horsens Bibliotek. Overskriften er "Et liv levet gennem kunsten". PR-foto

Horsens: Onsdag 19. februar er der Litteratursalon på Horsens Bibliotek med titlen "Et liv levet gennem kunsten" ved Line Louise Peters.

"At se, at huske, at begribe". Med de ord indleder Linn Ullmann sin selvbiografiske roman ”De urolige” om sine verdensberømte forældre, Ingmar Bergman og Liv Ullmann. Sammen med Ingmar Bergmanns ”Laterna magica” og Liv Ullmanns ”Forandringen” vil denne roman danne ramme om en rejse ind i det Bergmanske/Ullmanske kunstnerunivers og -liv, forklarer Horsens Bibliotek i en pressemeddelelse forud for mødet. Arrangementet afholdes onsdag 19. februar og varer fra kl. 11 til kl. 12. Der er gratis adgang - bare mød op på bibliotekets 1. sal. Litteratursalonen er den første af tre denne sæson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Flere tyverier fra biler

Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Horsens

Slut med venlige henstillinger: Tirsdag står politiet klar med bødeblokken ved genbrugspladsen

Annonce