Annonce
Hedensted

Line drømte om at hjælpe andre unge

Line Hansen er leder på Livsstilsefterskolen Hjarnø, der er en del af BGI Akademiet. Hun bor selv i Horsens med sin familie. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Line Hansen er leder på den nystartede Livsstilsefterskolen Hjarnø. Hun var selv på sundheds- og livsstilshøjskole som 20-årig og har siden drømt om at give andre unge samme oplevelse.
Annonce

Line Hansen vidste præcis, hvordan de havde det, da hun i begyndelsen af august tog imod de 56 nye elever, der kom sejlende med færgen til Hjarnø for at tage hul på et år på efterskole. Hun har nemlig selv været, hvor mange af dem var, da hun var helt ung.

- Da jeg var 20 år, tog jeg på sundheds- og livsstilshøjskole for at finde troen på mig selv og for at tabe mig. Og det, jeg fik med mig derfra, havde jeg en drøm om at give videre til andre, fortæller Line Hansen, der er leder på Livsstilsefterskolen Hjarnø, der åbnede i august 2020.

Skolen er en del af idrætsefterskolen BGI Akademiet, der ligger i Bjerre syd for Horsens.

Line Hansen kan sagtens huske den usikkerhed, hun oplevede, da hun begyndte på højskolen, og hun bruger sine egne erfaringer til at sætte sig i elevernes sted.

- Jeg fortalte dem, hvordan jeg havde det, da jeg blev læsset af ovre på den højskole som 20-årig. Jeg tudede og havde hjemve. Det er svært, når man er usikker på sig selv. Man skal være der helt alene og dele værelse med en, man ikke kender, siger Line Hansen.

Hun forberedte også de nye elever på, at de ville opleve fysiske forandringer i løbet af de første dage på skolen.

- Det er en anden og mere fiberrig kost, end mange af dem er vant til. Så de første fire-fem dage ville de måske opleve at få forstoppelse og ondt i maven. Og det var helt normalt, fortæller Line Hansen.


Jeg fortalte dem, hvordan jeg havde det, da jeg blev læsset af ovre på den højskole som 20-årig. Jeg tudede og havde hjemve. Det er svært, når man er usikker på sig selv. Man skal være der helt alene og dele værelse med en, man ikke kender.

Line Hansen, leder på Livsstilsefterskolen Hjarnø


Hun var med til at starte skolen op, og hun tøvede ikke et sekund, da hun blev spurgt, om hun ville være med. Hun kom fra en stilling som leder af en sundhedsafdeling i Horsens Kommune.

- Jeg var leder af den patientrettede forebyggelse, der blandt andet tæller patienter med kræft og hjerte-kar-sygdomme og lavede tilbud til unge og voksne, som ønskede livsstilsændringer og at komme tættere på uddannelse og job. Jeg så de mennesker, der var blevet syge, og som ikke var i uddannelse eller job, så det gav så meget mening at arbejde et sted, hvor man kan sætte ind tidligere, siger Line Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce