Annonce
Hedensted

Lindved kæmper med om landsbypris: Her bliver grundene solgt hurtigere, end de kan byggemodnes

Der er flere projekter på vej i Lindved, hvor lokalrådet fx er i gang med at hente penge ind til et kæmpe stort aktivitetsområde, der skal ligge i forbindelse med skolen og hallen. Landsbyen er også med i opløbet til regionens landsbypris, og næstformand i lokalrådet Hans Weber har i den forbindelse lagt et stort arbejde i at "gøre reklame" for byen.  Foto: Mads Dalegaard
Der er fuld tryk på udviklingen i Lindved, hvor der blandt andet er en stor aktivitetspark og et nyt boligområde med rækkehuse på vej. Nu er den lille by også nomineret til Region Midtjyllands landsbypris i et felt på seks.

Lindved:  Den årlige kamp om Region Midtjyllands landsbypris og 150.000 kr. er skudt i gang, og i feltet af nominerede befinder sig i år en lokal landsby, nemlig Lindved, hvor der er fuld tryk på udviklingen.

Lindved har i dag 1377 indbyggere, og der er både skole, hal, dagligvarebutik, forskellige serviceerhverv og produktionsvirksomheder med mange arbejdspladser - og så er der et særdeles aktivt foreningsliv.

Lige nu er Lindved Lokalråd i gang med at rejse godt tre millioner kroner til et stort aktivitetsområde i byen, og derudover er et helt nyt boligområde med 20 rækkehuse ved at skyde op.

- Vi oplever et stort ønske om at flytte til Lindved, for det er en landsby, der har det hele - måske lige på nær byggegrunde. Vi presser på hos Hedensted Kommune for at få udstykket nogle flere, men de bliver solgt hurtigere, end kommunen kan nå at byggemodne dem, siger næstformand i lokalrådet, Hans Weber, der har stået for at "gøre reklame" for Lindved over for Region Midtjylland.

Annonce

Mange giver en hånd med

Han har selv boet i Lindved i næsten 40 år, og i den periode er der sket meget i landsbyen. Den er vokset med flere nye boligområder, og både skole og forsamlingshus har i løbet af de sidste fem år gennemgået en større renovering - sidstnævnte med frivillige kræfter.

- I Lindved har vi et kolossalt aktivt foreningsliv, og folk er gode til at bakke op, når der skal gives en hånd med. Det er noget af det, der gør byen god at bo i, siger Hans Weber.

Landsbyprisen

  • Region Midtjyllands Landsbypris har været uddelt hvert år siden 2009. Prisen gives til en landsby eller en sammenslutning af landsbyer, der viser vejen til bæredygtig udvikling.
  • Der må maksimalt være 2500 indbyggere i landsbyen eller sammenslutningen.
  • Med prisen følger 150.000 kroner, der kan bruges til yderligere udvikling af lokalområdet.
  • Det er regionsrådet, der beslutter, hvem der modtager prisen. Politikerne tager stilling på baggrund af en vurdering fra en fagjury.

Det er regionsrådspolitikerne, der i løbet af foråret beslutter, hvilken landsby der skal løbe med prisen, og foruden Lindved består feltet af Hald i Skive Kommune, Skals i Viborg Kommune, Ebdrup i Syddjurs Kommune, samt to landsbyfællesskaber i hhv. Skanderborg Kommune og Silkeborg Kommune.

Kandidaterne bliver blandt andet vurderet med udgangspunkt i den regionale udviklingsstrategi og regionens strategi for en bæredygtig udvikling af landdistrikterne.


Vi oplever et stort ønske om at flytte til Lindved, for det er en landsby, der har det hele - måske lige på nær byggegrunde.

Hans Weber
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Billetkrav, indhegning og mange tusind færre gæster i år

Coronavirus

Danmark dropper AstraZeneca-vaccinen: Får 650.000 ekstra Pfizer-vacciner i andet kvartal

Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Horsens For abonnenter

Vil ikke være nabo til testcenter: Ejendomsselskab har fået fire opsigelser fra lejere

Annonce