Annonce
Ikast-Brande

Lille skole bliver fredet i et par år

I 2015 havde Blåhøj Skole 100 elever, hvor dette efterhånden ret kendte foto blev taget. Men nu svinger skolen omkring det kritiske tal på 75 elever. Arkivfoto: Blåhøj Skole
Fremtiden for Blåhøj Skole skal diskuteres igen tidligst ved indgangen til skoleåret 2022-23

Blåhøj: Tidligst ved indgangen til skoleåret 2022-23 skal der igen tages stilling til Blåhøj Skoles fremtid.

- Det giver kæmpe dønninger, hver gang vi har den her sag på. Jeg kunne godt tænke mig, at vi fandt en lidt mere langsigtet løsning, lød det fra De konservatives Kirsten York Helms, da byrådet sidste mandag endnu engang havde Blåhøj Skoles fortsatte eksistens til debat.

Baggrunden er sidste års vedtagelse af, at der, hvis elevtallet på en kommunal skole kommer under 75, muligt skal fremsendes en sag til politisk behandling med henblik på beslutning om lukning.

Annonce

Den formulering har borgmester Ib Lauritsen (V) blødt lidt op, så der nu i stedet ”skal indledes drøftelser omkring Blåhøj Skoles fremtid”, hvis elevtallet igen – som det var tilfældet ved udgangen af august – kommer under 75.

Blåhøj Skole gik ud af august med 73 elever, men midt i september var elevtallet steget med to til de magiske 75.

- Vi giver en karensperiode til og med 2022 – det synes jeg er fair og ordentligt, sagde Ib Lauritsen om beslutningen om at give Blåhøj Skole arbejdsro, og at skolens fremtid tidligst ved starten på skoleåret 2022-23 skal tages op til fornyet behandling.Vi giver en karensperiode til og med 2022.

Ib Lauritsen, borgmester


- Jeg synes, at de både på skolen og i Blåhøj har kæmpet en brav kamp for at få skolen til at fungere, lød det videre fra Kirsten York Helms, som også fremhævede tre af Ikast-Brande Kommunes nøgleværdier: ”dialog”, ”vi finder løsninger” og ”liv i hele kommunen”.

- Vi vil gerne stå på mål for de fine formuleringer. Vi må erkende, at det har været en forhastet proces, lød det fra det konservative medlem af Børne- og undervisningsudvalget.

Livsbekræftende

- Der er ikke nogen, der har lyst til at lukke skoler overhovedet, fastslog Socialdemokratiets nyligt udpegede borgmesterkandidat, Kasper Pauli Pedersen, mens Dansk Folkepartis Trine M. Kristensen kaldte det møde, som børne- og undervisningsudvalget havde haft med skoleledelsen og repræsentanter fra skolebestyrelsen i forbindelse med udvalgets seneste møde 23. september for ”livsbekræftende”.

– De har virkelig brug for at mærke vores opbakning, fastslog DF’eren, som gerne ville være med til at skabe nogle lidt mere langsigtede løsninger.

Venstres Carl Jensen, der netop er valgt i Blåhøj, påpegede, at ”det var børnehaven, der startede hele balladen.” Med det hentydede han til det faldende børnetal i Kernehuset, som derfor blev nedlagt som kommunalt pasningstilbud før jul og kun takket være stort lokalt engagement genopstod fra starten af det nye år, nu i privat regi.

Den proces satte også fokus på Blåhøj Skole, konstaterede Carl Jensen, mens Fælleslistens Lotte Stoltenborg påpegede det belejlige i, at man havde udskudt beslutningen om skolens fremtid til den kommende byrådsperiode, altså efter valget i november 2021.

Fra flere sider blev der peget på det uhensigtsmæssige i, at skolens fremtid med korte mellemrum er til debat, hvilket ikke mindst kan have betydning for børnefamilier, som overvejer at bosætte sig i Blåhøj, men nu er skolens fortsatte eksistens ikke til debat før tidligst om knap to år.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten her

AC Horsens For abonnenter

Genlæs livebloggen: AC Horsens tabte et nyt skridt i oprykningskampen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
KOMMUNALVALG

'Når det ikke er alle, der dropper dem, gør vi heller ikke': Valgplakaterne møder modstand - men nu er de hængt op alligevel

Horsens For abonnenter

Han sad fængslet længere end sin dom, men får ikke erstatning: - Det har været et ekstremt belastende forløb

Kultur

Se video: Susanne har ventet et år på koncert nummer 145 - og nu er Hansi Hinterseer endelig i Horsens

Kultur

Perlerække af Pretty Maids-anekdoter i ny bog: - Vi havde den samme drøm - vi ville være rock stars

Tre gode podcasts til en grå efterårsdag

AC Horsens For abonnenter

Karakterbogen: Han greb chancen, men holdkammeraterne skuffede

Horsens

Så er der rykket en ny eksotisk madbod ind på Posthuset: Klar med Danmarks største taco

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

AC Horsens

AC Horsens-træner ved en skillevej oven på ny skuffelse: En kamp mindre til at rette op på det i

Horsens For abonnenter

560 medlemmer og et jammerligt klubhus: Nu er spørgsmålet, om fodboldklub skal blive eller rykke i retning af Hatting

AC Horsens

Se videoanalyse og højdepunkter: Årsagerne til AC Horsens-nederlag er åbenlyse

Annonce