Annonce
Brædstrup

Lille musikfestival mangler frivillige: Må lukke festpladsen indtil musikken går på

Der har været stor interesse for at optræde på musikscenen på dette års Mosstock Festival. Over 120 bands sendte musik ind til festivalen, som efterfølgende har valgt 21 danske bands fra nær og fjern til musikprogrammet. Arkivfoto
Mangel på frivillige betyder, at Mosstock Festivalen må skrue lidt ned for blusset til dette års festival. Til gengæld er der fuld blus på musikken, hvor over 120 bands sendte musik ind for at stå på scenen.

Klostermølle: Der bliver indført nye åbningstider på festpladsen, når Mosstock Festivalen ved Klostermølle nær Mossø skydes i gang i dagene 1.-3. august. Tiltaget er indført, fordi Danmarks ældste musikfestival mangler frivillige hænder, og derfor har man fra festivalens side set sig nødtvungen til at lukke festpladsen af for publikum indtil kort før, musikken spiller op.

- Man vil stadig have mulighed for at købe drikkevarer og mad, men vi holder festivalpladsen lukket, indtil der er musik. På den måde kan vi nå at gøre pladsen klar. Vi har mangel på medarbejdere, så for at spare på medarbejderne og på ressourcerne har vi valgt at lukke pladsen af. Det giver lidt luft til de frivillige, at de ikke skal være på hele tiden, siger Sarah Nicole Nielsen, der er eventkoordinator på Mosstock Festival.

Annonce

Jeg synes, det er lykkedes os at sammensætte et spændende program, hvor der lidt for enhver smag.

Sarah Nicole Nielsen, eventkoordinator Mosstock Festival

Over 120 bands ville på Mosstock

Mosstock Festivalen har netop offentliggjort sit musikprogram til den 49. udgave af festivalen, og her står 21 bands klar med alt inden for pop, rock, indie, soul, folk, melankolsk og også børnerock til festivalgæsterne. I år havde over 120 amatør- og up coming bands sendt musik ind til festivalen for at få lov til at stå på musikscenen, og det gav et bredt udvalg at vælge fra.

- Jeg synes derfor, det er lykkedes os at sammensætte et spændende program, hvor der lidt for enhver smag. Vi ved, at publikum godt kan lide at synge med, så derfor er det ikke alt, som er ny musik. Derfor er der også i år noget kendt musik med, så vi kan få en god fest i teltet. Der findes også mange gode coverbands, og de skal selvfølgelig også have mulighed for at stå på scenen hos os, siger Sarah Nicole Nielsen.

Musikprogrammet byder også på en række lokale bands. Således står S.M.A.T. fra Gedved, Lummerstue fra Horsens og The Kvisters fra Ry på scenen til årets udgave af Mosstock Festival.

Vil have fat i de unge

Mosstock Festival fik sidste år besøg af omkring 1200 gæster, men den lokale festival vil gerne have flere til at kigge forbi. Derfor går festivalen i år mere efter at få fat på det yngre festivalpublikum. Det skal ske gennem en større markedsføringsindsats på de sociale medier. Derudover er der også indført såkaldt "early bird"-billetter, hvor der er store besparelser at hente, hvis man køber billetten i god tid online på internettet.

- Vi har stadig fokus på de lokale, men for at vi skal komme højere op i publikumstal, skal vi også ud og have fat i festivalpublikummet. Gennem de digitale medier får vi bedre fat i det yngre publikum, men også i de musikinteresserede, siger Sarah Nicole Nielsen.

Mosstock Festivalen har eksisteret siden 1971, og det har i alle årene været en festival for amatør- og up coming bands. Således har Mosstock haft besøg af både Marie Frank, Saybia, Go Go Berlin, Emmelie de Forest, Tim Schou og Jette Torp, før de slog igennem som kunstnere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce