x
Annonce
Østjylland

"Lille Edith" og 26 andre alvorlige krimisager

Peter Kjeldsen har skrevet "Lille Edith", som er hans ottende udgivelse. Foto: Axel Schütt
Peter Kjeldsen genopfrisker kriminalsager fra hele landet i ny bog.

AARHUS: Peter Kjeldsen kan lide at skrive, og nu har han koblet det sammen med sin fortid hos politiet. Den 72-årige ærkeårhusianer har netop udgivet en bog med kriminalhistorier, og en mere er på vej.

- Det er ikke fordi jeg beskæftigede mig med kriminalsager hos Aarhus Politi, hvor jeg arbejdede i 23 år. Jeg var i administrationen i juridisk afdeling, narko-, id- og pasafdelingen. Interessen begyndte i mit hjem. Min mor interesserede sig meget for sin tids kriminalsager, så det var noget, der blev talt om derhjemme, siger Peter Kjeldsen, hvis mor Karen Kjeldsen levede 1903-1997.

- Så hun fik næsten et helt århundredes sager med, siger Peter Kjeldsen, der voksede op i Sjællandsgade og gik på Nørrebrogades Skole. I dag bor han i Brabrand.

Dengang fyldte tidens alvorlige forbrydelser som mord også meget i folks bevidsthed, føjer forfatteren til.

Annonce

"Lille Edith" og forfatteren

"Lille Edith". 350 sider. 300 kroner. Forlaget Ådalen, Egå.

www.forlagetaadalen.dk

.

Peter Kjeldsen har tidligere udgivet disse bøger:

En slutter, Sorte Enker, Pigerne fra Sydney, Sidste omgang, Hvor sporet ender, Dengang det var sjovt og De skal bare se smukke ud.

27 sager

Selv har han klæbehjerne på den måde, at han husker sagerne, dog ikke detaljerne.

- Kendskabet til historierne gør det nemmere for mig at finde frem til dem, og nutidens it gør det nemt at finde detaljer, siger Peter Kjeldsen.

I bogen ruller han hele 27 sager op, og da han nu var i gang, hentede han oplysninger om så mange, at der er til en bog mere. Den bliver udgivet senere.

- Jeg kommer ikke med nye detaljer i sagerne, eller optrevler nogle af dem, men jeg giver personlige belysninger uden at hænge nogen ud. Jeg er ikke ukritisk over for politiets arbejde. Mange af sagerne ville være blevet opklaret, hvis de var foregået i dag, fordi politifolkene har meget bedre udstyr og er meget bedre uddannet end dengang, hvor en politimand skulle kunne alt fra cykeltyveriet til mordsager, siger Peter Kjeldsen, der har trukket lidt på tidligere kolleger.

Udgiver selv

"Lille Edith" er titlen på den nye bog, og den er Peter Kjeldsens ottende. Den første fra 2012 hed "En slutter" og handlede om Bryggeriet Ceres.

"Lille Edith" handler om en meget omtalt mordsag, mordet på Edith Thorsen i Randers i 1929. Den var omgivet af megen mystik.

Han udgiver bøgerne selv på det århusianske Forlaget Ådalen. Hidtil har Velux-fonden støttet.

Peter Kjeldsen med bogen "Lille Edith". Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce