Annonce
Odder

Ligestillingen halter i Odder: Over dobbelt så mange mænd som kvinder i byrådet

Odders nye byråd består af over dobbelt så mange mænd som kvinder. Her er de afbildet til konstitueringsmødet 6. december. Klaus Rafael Jensen (K) var forhindret i at deltage og er ikke på billedet. Foto: Odder Kommune.
Odder Kommunes byråd befinder sig i den lave ende af ligestillingsskalaen. Der er nemlig mere end dobbelt så mange mænd som kvinder i byrådet. Det skal der gøres noget ved, mener kvindelige byrådsmedlemmer.

Odder: Der bor flere kvinder end mænd i Odder Kommune. Lidt over 300 flere kvinder end mænd, hvis man skal være helt nøjagtig.

Alligevel er der en solid overvægt af mænd i Odders nye byråd.

Faktisk er mere end to tredjedele af medlemmerne mænd, og det placerer Odder Kommune i den lave ende af ligestillingsskalaen, når man sammenligner med andre kommuner i Østjylland.

Annonce

Med seks kvinder ud af 19 byrådsmedlemmer er Odder ikke værst. Syddjurs, Norddjurs og Silkeborg Kommune har en lavere andel af kvindelige medlemmer målt på procent, men Odder indtager en lidt lunken fjerdesidsteplads blandt Østjyllands ti kommuner.

Det ville være en fordel, hvis der var flere kvinder, mener Marianne Hundebøll, mangeårigt medlem af byrådet for SF i Odder.

- Det vil det altid være bedre med flere kvinder. Det vil også være bedre med større aldersspredning og mere etnicitet i kommunalbestyrelsen, siger hun og uddyber:

- Det giver en anden dynamik, hvis man har diversitet, og det kunne jeg måske godt ønske mig, men det handler i sidste ende om, hvem der stiller op og hvem folk stemmer på.

Den nyvalgte Venstre-kvinde Louise Kreutzfeldt er også klar i mælet.

- Jeg synes, det er en unik udfordring, som vi skal tage alvorligt. På nuværende tidspunkt har vi seks kvinder i det nye byråd. Det havde vi også i det afgående byråd, så vi har simpelthen ikke rykket på den front, siger hun.

Vil arbejde for mere diversitet

35-årige Louise Kreutzfeldt er på mange måder legemliggørelsen af den forandring, hun synes mangler i byrådet.

Hun er kvinde, ung - den næstyngste i byrådet - og hun er bevidst om, at det medfører et ansvar. Derfor vil hun arbejde for mere diversitet i byrådet.

- En af mine fornemste opgaver ved siden af det politiske arbejde, bliver at formidle til endnu flere kvinder og unge mennesker, at man kan gøre en politisk karriere, siger hun og fortsætter:

- Når man som enten ung, kvinde eller minoritet ser ind i et byråd, der ikke repræsenterer en selv, så kan det være, at man ikke kan se sig selv arbejde i det. Derfor bliver det min opgave at fortælle, at byrådet virkelig er en fantastisk mulighed for at være en del af demokratiet.

Louise Kreutzfeldt, nyvalgt byrådsmedlem for Venstre i Odder, mener, at der skal gøres mere for at øge diversiteten i kommunens byråd. Foto: Lars Aarø.

Louise Kreutzfeldt mener, at det kræver forståelse og opbakning fra det politiske bagland, hvis flere kvinder skal ind i byrådene.

Det har hun selv oplevet i Venstre, siger hun, hvor hun fik plads til føre valgkamp på sin egen måde, men hele tiden med et støttende bagland i ryggen.

- Jeg tror, der kan være nogle store overvejelser for kvinder, der overvejer at gå ind i politik. Hvad med karrieren? Børnene? Huset? Jeg er bevidst om, at der er noget, jeg sætter til side, for at bruge tid på det her i stedet. Det kan jeg godt anerkende, at nogle kvinder skal tygge på en ekstra gang, siger hun.

- I Venstre har der været fuld forståelse for, at jeg har ført kampagne på min egen måde, og den plads og forståelse tror jeg er rigtig vigtig, hvis man skal skabe plads til flere kvinder i politik. Og det vil jeg gerne give videre.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Dyre gaspriser, dyre importvarer og kundernes ønske om billige blomster gør det svært at drive forretning

Danmark

Torsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

38-årig mand overfaldet og forsøgt bortført ved sit hjem på Chr. M. Østergaards Vej: Nu er endnu en mand sigtet i sagen

Horsens For abonnenter

Spejdere har nu købt omstridt grund ved Nørrestrand: - Det er en kæmpe lettelse

Horsens

Førsteplads til Horsens: Danmarks fedeste by at være ung i

Horsens For abonnenter

15 boliger har skiftet hænder denne uge - en af dem for over fem millioner kroner: Se listen her

For første gang i to år: Storm rammer Danmark med vindstød af orkanstyrke

Horsens

Granvoksne mænd med potente småbiler: Vi mødes til ræs hver uge

AC Horsens For abonnenter

Nu må AC Horsens, Horsens Kommune og DBU tage sig sammen og tale sammen, før det bliver pinligt

Erhverv

Fra en specialitet til en anden - ny butik åbner i det tidligere Bronuts

Hedensted For abonnenter

Ny pasnings-model bekymrer forældre: Er det forsvarligt, at pædagoger kører rundt med vores børn i store busser?

For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal for at spare på strømmen

Brædstrup

Slut med rekorder: Færre besøgte Den Genfundne Bro sidste år

AC Horsens For abonnenter

AC Horsens har mere eller mindre lukket transfervinduet: Disse to punkter gør cheftræneren tilfreds med udbyttet

Debat

Tidligere AC Horsens-formand: Få lavet en løsning, så sponsorloungen igen kan anvendes til det, den er bygget til

Annonce