Annonce
Sport

Liga-ambitioner trods nyt stort underskud i Odder

Nikolaj Læsø og Odders 1. divisionshold har fået mange slag undervejs i sæsonen, og selv om sidste sæson rent sportsligt var flot, endte den med et minus på næsten en halv million kr. Arkivfoto: Morten Pape
HÅNDBOLD - Odder Håndboldklubs flagskib er mændenes hold i 1. division, men det er dyrt at have et hold i den næstbedste række, må formand Henrik Bentsen sande.

For femte år i træk kommer klubben ud med et underskud, og i sæsonen 2015/2016 var det et af de værre. Et minus på knap en halv million kr. gør ondt, og det er reelt kun takket være lån fra klubbens støtter, at der stadig kan drives håndbold på eliteniveau.

Af samme grund tages der forbehold for den fortsatte drift af selskabet bag 1. divisionsholdet, men nye lån sikrer altså fremtiden. I det seneste regnskabsår fik klubben en økonomisk håndsrækning på 260.000 kr., så den ansvarlige lånekapital har rundet en rund en million kr.

Ikke prangende

- Det siger sig selv, at resultatet ikke er særlig prangende, og vi er ikke glade for det. Vi har svært ved at holde niveauet på det økonomiske område, siger formand Henrik Bentsen.

Der er fint styr på omkostningerne, men indtægterne er for få i håndboldklubben.

- Vi har manglet ressourcer i forhold til salg af sponsorater, siger Henrik Bentsen.
- Underskud af den størrelsesorden, som vi havde i sidste sæson, skal vi ikke have flere af. Det bliver for træls. Vi arbejder hårdt på at få balance i tingene, siger Odder-formanden.

Et nul på bundlinjen har også været målet de foregående år, men nu skal det til at være.

- Der er nødt til at ske noget. Vi kan ikke blive ved med at klare os for lånte penge, siger Henrik Bentsen.

Udsigt til bedring

Sponsorsalget i denne sæson ser bedre ud.

- Vi er i dialog med nye sponsorer, og folk, der kan hjælpe os med skaffe flere indtægter. Det kan også handle om andre aktiviteter, som ud over at skaffe indtægter kan skabe eksponering for vores sponsorer, siger Henrik Bentsen.

Liga-ambitioner

Trods den nedadgående økonomiske spiral er de sportslige ambitioner intakt.

- Vi har stadig ambition om at høre til i top 18 - altså inden for top fire i 1. division, siger Henrik Bentsen.

- Mange andre klubber har væsentligt større økonomi end Odder. Hvordan skal det hænge sammen?

- Flere klubber satser stort, men vi tror fortsat på Odder-modellen, hvor det frivillige er udgangspunktet. Vi har skabt et godt setup omkring 1. divisionsholdet. Det er på mange områder på liganiveau. Det gør os attraktiv for mange unge spillere, siger Henrik Bentsen.

Sportschef Lars Borg har også formået at finde mange unge spillere, der vil spille i Odder - trods dårlige lønvilkår sammenlignet med andre klubber.

- De har brug for erfaring. Den kan de få ved at spille i Odder, og så er vi i et område med mange spillere. Jeg ved godt, at vi risikerer at miste dem, når de blive dygtige nok, men hvis vi kan blande os i topstriden og rykke op, vil spillerne være interesserede i at blive, fordi de så vil kunne udvikle sig yderligere hos os på det højeste niveau, siger Henrik Bentsen.
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Rasmus Guldhammer på podiet i Odder

Annonce