Annonce
Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Sir Elton John kommer til Horsens på sin globale farvel-turné. Foto: Rocket Entertainment, Ben Gibson
Den levende 74-årige legende skruer op for forventningerne til koncert på Casa Arena næste år. Efter corona-krisen kalder Horsens & Friends' direktør det ”utrolig vigtigt” igen at kunne melde et stort navn ud.

Horsens: 30.000 publikummer får næste sommer mulighed for at møde en levende legende på Casa Arena i Horsens. Måske for sidste gang på dansk jord.

Sir Elton John har onsdag offentliggjort en stribe destinationer på sin fler-årige, globale farvel-turné ”Farewell Yellow Brick Road”, og i mængden af internationale metropoler sætter den farverige, 74-årige brite sig også bag klaveret på stadion på Langmarksvej i Horsens. Nærmere bestemt 7. juni næste år.

- Vi er med blandt nogle af verdens største byer og stadioner på den her turné, så vi er i godt selskab. Det er bare dejligt, at vi i Horsens igen får lov til at blande os, siger Claus Visbye, direktør i Horsens & Friends, som står bag koncerten, der bliver Elton Johns anden i byen.

Annonce

I 2003 besøgte han også Horsens, dengang i langt mindre rammer med en sommerkoncert i Lunden.

”Still standing” efter corona

Efter et par år, hvor coronakrisen i udpræget grad har givet åndenød i koncertbranchen, og hvor Horsens & Friends ad flere omgange har måttet udskyde koncerter med internationale navne som Bryan Adams og Sting, er Claus Visbye glad for igen at præsentere et verdensnavn.


Jeg har tænkt mig at sige farvel på størst mulig måde ved at optræde på bedst mulig måde med den mest spektakulære produktion, jeg nogensinde har haft, og ved at spille på steder, der har betydet så meget for mig i min karriere.

Sir Elton John


- For os er det rigtig godt at vise, at Horsens & Friends takket være hjælp fra nye som gamle sponsorer er kommet igennem coronaen. For en relativt lille størrelse som Horsens & Friends, hvor der ikke skal meget til, før tingene rykker, er det vigtigt at vise sponsorerne, byen og branchen, at vi altså er en spiller som koncertarrangør. At vi stadig står. Det er et utrolig vigtigt signal, siger Claus Visbye med et vink til bare et af Elton Johns mange hits: ”I’m still standing”.

Annonce

Farvel på størst mulig måde

Apropos hits er det netop en parade af den slags, publikum kan forvente på Casa Arena næste sommer, spår direktøren. Og stjernen selv skruer ikke ned for forventningerne:

“De koncerter, jeg nu har annonceret, bliver mine sidste turnédatoer nogensinde i Nordamerika og Europa. Jeg har tænkt mig at sige farvel på størst mulig måde ved at optræde på bedst mulig måde med den mest spektakulære produktion, jeg nogensinde har haft, og ved at spille på steder, der har betydet så meget for mig i min karriere”, udtaler han i en pressemeddelelse om ”Farewell Yellow Brick Road”-turnéen.

Claus Visbye supplerer Sir Elton John med et kig på nogle af de ørehængere, han som en af verdens bedst sælgende musikere nogensinde har præsteret siden gennembruddet med singlen ”Your Song” i 1970:

- Med et bagkatalog, som tæller ”Your Song”, ”Nikita”, ”Rocket Man”, ”Tiny Dancer”, ”Yellow Brick Road”, ”Circle Of Life”, ”Candle In The Wind”, ”Crocodile Rock”, ”Bennie And The Jets” og ”Don’t Let The Sun Go Down On Me”, så har mange af Elton Johns sange været soundtrack til vores liv de sidste mange årtier. Når så Elton John udtaler, at det er det mest spektakulære show, han nogensinde har sat op, ja, så er man ikke i tvivl om, at det bliver stort, siger han.

Annonce

Største koncert siden Pink

Med 30.000 koncertbilletter til salg er Horsens & Friends ude med sin publikumsmæssigt største satsning, siden amerikanske Pink i august 2019 optrådte for 25.000 på Casa Arena.

Claus Visbye er klar over, at Elton John-koncerten falder ind i et musikmarked, der har været presset under pandemien, og som først nu for alvor skal til at rejse sig igen. Han tror dog på, at publikummet næste år vil være klar til de helt store arrangementer  igen.

- Jeg tænker, at verden forhåbentlig vil være nogenlunde tilbage i normal gænge. Til den tid vil vi have en mere eller mindre fuldt vaccineret befolkning, så der burde ikke være noget, der hindrer folk i at gå til koncert, siger han.

Billetsalget til Elton John-koncerten åbner 27. september.

Annonce
Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Troels Holch Povlsen tonser med tallene: Tredobler omsætning i Horsens-selskabet Nine United A/S

Kultur For abonnenter

Fortidsminder spænder ben for drømmen om "Hollywood"-skilt i Juelsminde

Horsens

Brænder pengene i lommen? Her er de dyreste boliger til salg i Horsens lige nu

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Kultur For abonnenter

Tredje søndag før jul gik dine oldeforældre tur på Søndergade

Horsens

Han har kastet omkring 700 ton sten i fjorden i år og kan godt kaldes for 'naturens vogter': Nu har han fået et skulderklap for sin indsats

Horsens

Laudrup og den øvrige elite brugte en lørdag i Horsens: Det er et kæmpe skulderklap, der betyder, vi må have gjort noget rigtigt

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Hedensted For abonnenter

Grundejerne bestemte første udspil til diget: Vi er blevet overraskede over, hvor kompliceret kysten er

Horsens For abonnenter

Det blev Østerhåb ved et tilfælde: Drømmehuset fra byggeudstilling blev til et hjem for familien Bang Fasting Bauer

Horsens

Uro i nattelivet: Unge mænd råbte og rakte fuckfinger mod politiet

Annonce