Annonce
Østjylland

Lettere vej til kørekortet for tusinder hvert år: - Vi har ventet på det her i årevis

Kørelærer Michael Rask er jublende glad for det nye system, som hjælper både elever og kørelærere. Foto: Axel Schütt
Nyt elektronisk system hjælper både elever og kørelærere. De kan droppe papirer og klare sig med en app.

AARHUS/GALTEN: Livet bliver lettere for de mange tusinde, som hvert år tager kørekort. Et nyt, digitalt system betyder, at hverken elever eller kørelærere skal slæbe rundt på papirer, huske lektioner og køretimer og så videre. Nu kan de få det hele på en app.

- Det fungerer fantastisk. Det er den eneste rigtige vej at gå, og jeg er superglad. Vi har ventet på det her i årevis. Jeg er overbevist om, at det her er det rigtige, og det vigtige er, at politiet er med på det, siger den århusianske kørelærer Michael Rask, der har taget det elektroniske system "Drivi" i brug.

- De mange papirer, som elever og kørelærere har bakset med, har været en kæmpe udfordring. Nu er det hele flyttet til en app, og eleverne får tilmed en automatisk besked på mobiltelefonen før hver lektion eller prøve, siger Michael Rask, der alt for ofte har oplevet, at elever har glemt deres papirer, for eksempel i forbindelse med teoretisk køreprøve. Så kan de ikke komme til prøve på det aftalte tidspunkt.

Systemet

"Drivi" er et nyt, digitalt system til brug for de mange tusinde, der hvert år tager kørekort, samt deres lærere og køreskoler. Det letter alle parter i arbejdet. Eleverne får en app, så de undgår papirer. Blev taget i brug i januar i år.

Loven er kompleks

Ideen til "Drivi" har 28-årige Oliver Thor Sørensen fået, da han selv skulle tage kørekort. Han gik i praktik i en køreskole, før han skabte "Drivi" sammen med it-folkene Martin Johansson og Kasper Tikjøb, der bor i Galten. De har arbejdet på det i fem år og har to ansatte.

- Loven for kørekort er meget kompleks, og mange parter arbejder sammen, når en elev skal tage kørekort, siger Kasper Tikjøb og nævner Færdselsstyrelsen, Rigspolitiet, det lokale politi, kommunen, læger, de køretekniske anlæg, køreskoler, kørelærere og elever.

Han tror, at både det og den kendsgerning, at der ligger et meget stort arbejde med at programmere bag systemet, er årsag til, at det endnu ikke er lykkedes nogen at lave et brugbart system. Flere har forsøgt.

- Alle kan regne ud, at det vil være nyttigt, men derfra og til at få det lavet og få det indført er vejen lang, siger Kasper Tikjøb.

Annonce

Ti skoler er med

"Drivi" har den fordel, at systemet er gratis for kørelærerne. Eleverne betaler regningen, men den er absolut overkommelig.

Efter hver lektion skal eleven skrive under på et dokument. Det koster 6,95 kroner, og da en elev i gennemsnit har 20 køretimer, bliver det en ekstra udgift på omkring 140 kroner for de fleste.

Til gengæld skal de ikke slæbe rundt på papirer, og de får en sms-besked hver gang, de skal have en lektion eller til prøve, akkurat ligesom når vi skal til tandlæge. Også en omfattende ansøgningsblanket, kaldet P23, bliver digital og nemmere.

"Drivi" blev taget i brug i begyndelsen af året, og ti køreskoler er på nu. I hele landet er omkring 1700 køreskoler.

Ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen udstedes der årligt over 300.000 kørekort her i landet, hvoraf cirka 65.000 er førstegangskørekort.

- Jeg er ret sikker på, at alle kommer på "Drivi" med tiden. Det skal lige vise sin duelighed, siger Kasper Tikjøb.

Kasper Tikjøb bor i Galten. Han arbejder med it og er medejer af "Drivi". Foto: Axel Schütt
Annonce

Kan spare 60 procent

For eleverne er det en fordel, at de altid har deres oplysninger lige ved hånden. De kan selv kontrollere forløbet i processen og næste aftale med kørelæreren. Uden "Drivi" findes de oplysninger kun i køreskolens papirarkiver og kalender.

Folkene bag "Drivi" mener, at kørelærerne kan spare 60 procent af den tid, de bruger til administration.

- Det kan give dem plads til ti ekstra lektioner om ugen, siger Kasper Tikøb.

- Vores hverdag er fyldt op med køretimer fra morgen til aften. Det er ikke nemt at finde tid til administration. Det bliver det nu, siger Mikael Kastrup Hansen fra køreskolen Kkort.nu i Næstved, hvor Oliver Thor Sørensen har været i praktik.

Ejerne har gjort klar til, at "Drivi" kan udkomme på tysk og engelsk.

- Der er et ekstremt stort potentiale, siger Kasper Tikjøb.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Holch Povlsen og prins Joachim taber penge i Horsens-selskab: Omsætningen dykkede efter Wedells exit

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Boligvej lukkes permanent for smutvejstrafik: Kommunen vil tvinge bilisterne ud på de store veje

Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Horsens

Børn helt ned i toårs-alderen blev bedt om at bære mundbind i hestevogn: - Vi kan kun beklage

Sport

Nedtur for OL-guldvinderen: Rindom smed VM-guldet på sidste sejlads

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Horsens For abonnenter

Stressramte Line hylder sin læge: Selvom jeg har kontaktet hende 700 gange, får jeg altid et ordentligt svar

Navne

Jens Jørgen måtte køre B&B videre, da konen Inger gik bort: Nu har han sørget for folks bondegårdsferier i et kvart århundrede

Horsens

Mistænkt butikstyv havde slet ikke stjålet noget - men da politiet kiggede overvågningen igennem var det en anden sag

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Navne

Horsens-virksomhed med base i NRGi House får ny topchef

Erhverv For abonnenter

Efter syv magre år har restaurant endelig overskud: Se status fra 20 lokale firmaer i ugens regnskaber

Horsens

Fodgænger trådte direkte ud foran bil og blev ramt

Annonce