Annonce
Læserbrev

Lettelser på 29 pct. i Vejle, 23 pct. i Fredericia og 19 pct. i Horsens: Boligaftale sikrer tryghed om boligskatten

Aftalen medfører en varig lempelse af boligskatten, og samlet set kan to ud af tre boligejere se frem til lavere boligskat ved overgangen til de nye skatteregler i 2024.
Annonce

Læserbrev: Tryghed om boligskatten er helt afgørende for regeringen.

Jeg er derfor glad for, at et bredt flertal i Folketinget har indgået en aftale, der sikrer trygheden for boligejerne.

Det er en stor beslutning af købe bolig, og for mange af os er det den største økonomiske beslutning, vi træffer i vores liv. Det er her, mange af os stifter familie. Det er her, vi slår rødder, møder nye naboer og skaber en fremtid i vores lokalsamfund.

Vi er med aftalen enige om at lette ejendomsværdiskatten i 2021 og samtidig lade grundskylden stige mindre frem mod 2024, end der ellers følger af de gældende skatteregler.

Aftalen medfører en varig lempelse af boligskatten, og samlet set kan to ud af tre boligejere se frem til lavere boligskat ved overgangen til de nye skatteregler i 2024.

De øvrige får en skatterabat, så ingen stilles ringere i 2024 end ved videreførelse af de gældende skatteregler. Det giver tryghed for boligejerne.

Herudover målretter vi med aftalen 100 mio. kr. årligt til at forbedre vilkår for pensionister, der bor i ejerbolig eller lejebolig.

Vurderingsstyrelsen udsender de første nye ejendomsvurderinger fra sidste del af 2020.

Boligejere, der i perioden 2011-2020 har betalt skat af en for høj vurdering, får pengene tilbage med renter.

Aktuelt forventer vi at betale ca. 13 mia. kr. tilbage til boligejerne.

For ejere af et typisk enfamiliehus i Vejle forventer vi at betale ca. 7300 kr. tilbage.

Ejeren af et typisk enfamiliehus i Vejle kan derudover se frem til en lettelse af den samlede boligskat med 29 pct., når vi i 2024 overgår til det nye boligbeskatningssystem, sammenlignet med videreførelse af gældende skatteregler.

I Fredericia kan ejeren af et typisk enfamiliehus se frem til en lettelse af den samlede boligskat med 23 pct., når vi i 2024 overgår til det nye boligbeskatningssystem, sammenlignet med videreførelse af gældende skatteregler.

I Horsens kan ejeren af et typisk enfamiliehus se frem til en lettelse af den samlede boligskat med 19 pct., når vi i 2024 overgår til det nye boligbeskatningssystem, sammenlignet med videreførelse af gældende skatteregler.

Den nye aftale er indgået, efter at regeringen i efteråret blev nødt til at udskyde de nye boligskatteregler fra 2021 til 2024. Det skal selvfølgelig ikke gå ud over boligejerne, som har krav på tryghed om boligskatten.

Det har de nu fået med en god aftale, som jeg er glad for, har et solidt flertal bag sig.

Morten Bødskov. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce