Annonce
Horsens

Lejere tømte kassen: 200.000 kr. sikrer kvarterets børn en splinterny legeplads

- Jeg er stolt over, at det er lykkedes os at udnytte området så godt, til trods for at det hele er 100 procent beboerbetalt. Det er imponerende flot gjort, at vi kan tilbyde vores børn en stor, flot og dyr legeplads - det er efterhånden et sjældent syn i boligområderne, sagde Anne-Marie Carlsen i sin åbningstale. Foto: Privat

Beboere i "Mosen" har givet sig selv en tidlig julegave, der skal styrke fællesskabet.

Horsens: Kassen var tom, men en nyrenoveret legeplads var til gengæld fuld af glade børn, da beboere i boligområdet Beringshave i Horsens søndag åbnede et nyt frirum i kvarteret.

Lejere i Beringshave har af egen lomme valgt at bruge 200.000 kr. på legepladsen, der blev indviet med masser af kage og rosende ord fra Horsens' borgmester, Peter Sørensen (S), fortæller Anne-Marie Carlsen, som er formand for beboerrepræsentationen i Beringshave.

- Vi har valgt at bruge pengene, som beboerne herude selv indbetaler til en konto, fordi det er vigtigt for os at gøre området til et attraktivt sted at bo, især for børnene. Det er meget vigtigt, at de har et sted at gå hen, når de kommer hjem fra skole i stedet for at sidde og glo ned i telefon eller ipad. Og det er vigtigt at vedligeholde og værne om de steder, hvor fællesskabet i vores kvarter har sine rødder, siger hun og uddyber, at den nye legeplads også skal fungere som et samlingsted for voksne, der kan mødes i et kommende bord-, bænke- og pavillon-område og nyde legepladsen sammen med børn og andre familier.

Der var købt kage til 100 gæster til søndagens arrangement, siger Anne-Marie Carlsen, og der blev næsten spist op, for netop små 100 børn og voksne deltog i indvielsen af legepladsen.

Annonce
Den nyrenoverede legeplads kostede beboernes fælleskonto 200.000 kr., men det var vigtige penge at bruge, lyder det fra kvarteret. Foto: Privat

Lejer-protest med effekt

Beringshave og ikke mindst kvarterets fællesarealer har fået en del omtale i det seneste halve års tid.

Ejeren, det aarhusianske selskab Admiral Capital, har ønsket at udvide boligmassen i det 200 lejemål store område med yderligere 38 boliger. En del af boligerne skulle efter planen ligge på en anden af områdets legepladser og et fællesområde, og det fik beboere til at protestere kraftigt.

I halen på protesterne har Horsens Kommunes plan- og miljøudvalg besluttet, at de aarhusianske ejere ikke må bygge på legepladsen og fællesområdet, og den besked blev modtaget som en tidlige julegave i "Mosen", som området også kaldes. Hvordan Admiral Capital forholder sig til politikernes beslutning, der betyder, at der skal skæres væsentligt i antallet af nye boliger, er endnu uvist.

Horsens' borgmester Peter Sørensen (S) legede med, da "Mosen" åbnede den ny legeplads. Foto: Privat
Legepladsen blev hurtigt indtaget af kvarterets børn. Foto: Privat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Annonce