Annonce
Horsens

Lejere tømte kassen: 200.000 kr. sikrer kvarterets børn en splinterny legeplads

- Jeg er stolt over, at det er lykkedes os at udnytte området så godt, til trods for at det hele er 100 procent beboerbetalt. Det er imponerende flot gjort, at vi kan tilbyde vores børn en stor, flot og dyr legeplads - det er efterhånden et sjældent syn i boligområderne, sagde Anne-Marie Carlsen i sin åbningstale. Foto: Privat

Beboere i "Mosen" har givet sig selv en tidlig julegave, der skal styrke fællesskabet.

Horsens: Kassen var tom, men en nyrenoveret legeplads var til gengæld fuld af glade børn, da beboere i boligområdet Beringshave i Horsens søndag åbnede et nyt frirum i kvarteret.

Lejere i Beringshave har af egen lomme valgt at bruge 200.000 kr. på legepladsen, der blev indviet med masser af kage og rosende ord fra Horsens' borgmester, Peter Sørensen (S), fortæller Anne-Marie Carlsen, som er formand for beboerrepræsentationen i Beringshave.

- Vi har valgt at bruge pengene, som beboerne herude selv indbetaler til en konto, fordi det er vigtigt for os at gøre området til et attraktivt sted at bo, især for børnene. Det er meget vigtigt, at de har et sted at gå hen, når de kommer hjem fra skole i stedet for at sidde og glo ned i telefon eller ipad. Og det er vigtigt at vedligeholde og værne om de steder, hvor fællesskabet i vores kvarter har sine rødder, siger hun og uddyber, at den nye legeplads også skal fungere som et samlingsted for voksne, der kan mødes i et kommende bord-, bænke- og pavillon-område og nyde legepladsen sammen med børn og andre familier.

Der var købt kage til 100 gæster til søndagens arrangement, siger Anne-Marie Carlsen, og der blev næsten spist op, for netop små 100 børn og voksne deltog i indvielsen af legepladsen.

Annonce
Den nyrenoverede legeplads kostede beboernes fælleskonto 200.000 kr., men det var vigtige penge at bruge, lyder det fra kvarteret. Foto: Privat

Lejer-protest med effekt

Beringshave og ikke mindst kvarterets fællesarealer har fået en del omtale i det seneste halve års tid.

Ejeren, det aarhusianske selskab Admiral Capital, har ønsket at udvide boligmassen i det 200 lejemål store område med yderligere 38 boliger. En del af boligerne skulle efter planen ligge på en anden af områdets legepladser og et fællesområde, og det fik beboere til at protestere kraftigt.

I halen på protesterne har Horsens Kommunes plan- og miljøudvalg besluttet, at de aarhusianske ejere ikke må bygge på legepladsen og fællesområdet, og den besked blev modtaget som en tidlige julegave i "Mosen", som området også kaldes. Hvordan Admiral Capital forholder sig til politikernes beslutning, der betyder, at der skal skæres væsentligt i antallet af nye boliger, er endnu uvist.

Horsens' borgmester Peter Sørensen (S) legede med, da "Mosen" åbnede den ny legeplads. Foto: Privat
Legepladsen blev hurtigt indtaget af kvarterets børn. Foto: Privat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er alt for mange ludomaner

Kampen mod cigaret-reklamer har ikke været forgæves. Det har givet gode resultater i kampen mod den usunde tobak. Nu er tiden inde til endnu en kamp, nemlig reklamerne mod spil. Der er alt for mange ludomaner. Det er lige så ødelæggende som tobakken. Mange er lette at friste, og det vrimler med reklamer for alle slags spil. Jeg ser det ikke som noget problem, når Brian Laudrup står frem og fortæller om sine afgørende mål. Men når det ene almindelige menneske efter det andet sidder og fortæller omverdenen om de gevinster, de har vundet, er det et helt andet problem. Hvis de virkelig vandt så meget, som de fortæller om, ville spilselskabet være konkurs for længst, og det ville ikke have penge til at betale for tv-reklamerne. Når de alligevel laver den type reklamer, er det selvfølgelig, fordi der er svage sjæle, der kan blive fristet. Når man ser reklamer, tænker mange: "Tænk, hvis det var mig. Jeg vil også gerne en tur sydpå". Det er bare så sjældent, det lykkes. Jeg kan sagtens lade mig friste til at købe en lottokupon eller kaste mig over et skud på Oddset, men her oplever jeg virkeligheden. Det er bare så lidt, der kommer i gevinst, og som regel en del mindre, end jeg har spillet for. Oddset er et videnspil, så her er man selv ude om det, men det er sjældent, man rammer odds 116 med gevinst, som de taler om i reklamerne. Der kan være ganske muntre reklamer undervejs, men de har kun ét formål: At skaffe nye kunder i fælden. Jeg har ondt af de familier, der får deres økonomi ødelagt af ludomaner. Det er så fristende. Man skal huske på, at spilselskaberne tjener styrtende med penge, og taberne er os, der køber lotto-kuponerne. Danmark har en gruppe af ludomaner. Vi har ikke brug for engelske tilstande, hvor fodboldmillionærer har spillet hele deres formue op i en naiv tro på, at der var penge at hente i selskaberne. Sæt ind over for reklamerne. Vi har ikke brug for flere ludomaner.

Annonce