Annonce
Debat

Lejerbo i replik: Der er plads til alle på Lilli Gyldenkildes Torv

"Vi er stolte af de rammer, vi har været med til at skabe, og glædes over, at Horsens nu tilbyder gode, almene boliger på en af de mest attraktive pladser i byen", skriver formand for Lejerbo Horsens Benny Davidsen og adm. direktør i Lejerbo Palle Adamsen. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Annonce

Læserbrev: Søren Lind Jensen antydede i denne avis 12. november, at Lejerbo Horsens kun bygger de 349 boliger på Lilli Gyldenkildes Torv som en socialdemokratisk vennetjeneste.

Det må vi på det kraftigste tage afstand fra.

Lejerbo er lejernes boligselskab og er ikke underlagt hverken det ene eller det andet politiske parti.

Tværtimod viser vores landsdækkende tilstedeværelse og udvikling tydeligt, at vi samarbejder med kommuner både med og uden socialdemokratisk flertal i byrådet.

Lilli Gyldenkildes Torv er blevet til i et samarbejde mellem Horsens Kommune, Casa, AP Pension, Arkitema og Lejerbo Horsens.

I arbejdet med området er der ikke, som Søren Lind Jensen skriver, bygget "goldt og visionsløst". Der er store, fælles tagterrasser med grønne bede og grønne facader på en del af bygningerne, som i løbet af den kommende tid vil gøre området endnu mere grønt.

Og så er der boliger i forskellige størrelser; fra større fire-værelses over mindre boliger til unge, der lige er flyttet hjemmefra, og til seniorer, som ønsker fordelene ved at bo til leje.

Lilli Gyldenkildes Torv er et godt eksempel på ønsket om at bygge boliger med plads til alle og derved opnå den blandede bydel, som vi ved fungerer bedst.


Søren Lind Jensen indleder med påstande om, at alle, han møder, ikke bryder sig om byggeriet. Det kan vi ikke modbevise, men når vi møder de boligsøgende, er de meget positive.

Benny Davidsen og Palle Adamsen


Søren Lind Jensen indleder med påstande om, at alle, han møder, ikke bryder sig om byggeriet. Det kan vi ikke modbevise, men når vi møder de boligsøgende, er de meget positive.

Langt de fleste bliver positivt overrasket over de grønne tage, og de kan kort sagt godt se sig selv bo der!

Om bygninger er pæne, er en smagssag. Tanken bag området har været at genskabe de traditionelle karré-bebyggelser og føre dem op til vores tid.

Der er butikker og spisesteder i stueplan og boliger ovenpå, helt som i Søndergade.

Bygningerne adskiller sig fra hinanden i højde og har farveforskel i facaderne, ligesom boligerne er placeret, så de udnytter dagslyset. Igen: Udseendet er smag og behag, men boligernes kvalitet og arkitektur vidner ikke om discount eller hurtige løsninger.

De første beboere flyttede ind for under en måned siden. I den kommende tid vil flere flytte ind, der kommer liv og jule-lyskæder på altanerne, og det grønne vokser op.

Vi er stolte af de rammer, vi har været med til at skabe, og glædes over, at Horsens nu tilbyder gode, almene boliger på en af de mest attraktive pladser i byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce