Annonce
Brædstrup

Leif har kalket kirker i 25 år: Jeg må indrømme, at jeg ikke er vild med højder

Leif Hammer nyder sit job hos Dansk Kirkekalk, som har bragt ham rundt i hele Danmark. Foto: Henrik Sandvad
Leif Hammer fra Føvling kan fredag 21. august fejrer 25 års jubilæum i Dansk Kirkekalk i Brædstrup.
Annonce

Brædstrup: Det stod ikke umiddelbart skrevet i stjernerne, at 57-årig Leif Hammer fra Føvling skulle ende op med at slå rod hos Dansk Kirkekalk.

Faktisk var Leif Hammer slået ind på en anden vej først på en maskinstation og senere som murerarbejdsmand, inden han for 25 år siden bankede på hos Dansk Kirkekalk i Brædstrup.

- På det tidspunkt gik jeg ledig, og jeg havde fået jobbet anvist fra arbejdsformidlingen. Jeg har aldrig været god til at sælge mig selv. Jeg har kun haft tre job i mit liv, og dem har jeg alle fået igennem arbejdsformidlingen, så jeg har kun godt at sige om dem, siger Leif Hammer.

Annonce

Surt og sødt

I Dansk Kirkekalk har Leifs arbejde været at kalke kirker både ude og inde, og selvom højderne ikke altid bekommer ham vel, er han glad for jobbet, som har bragt ham mange steder rundt i landet.

- Som alle andre job er det ikke alle dage, der er lige sjove. Især ikke hvis det regner og blæser, og man står højt oppe, og det hele gynger lidt. Jeg må jo indrømme, at jeg ikke er så vild med højder. I de situationer kunne man godt ønske sig, at man arbejdede indenfor. Men ellers elsker jeg mit job. Der er ikke to dage, der er ens, og jeg har fået set kirker i hele landet, siger Leif Hammer.

I Dansk Kirkekalk har ejerne nydt af at have Leif Hammer blandt medarbejderne i alle 25 år. Fra venstre ses Henny og Mogens Reenberg, Leif Hammer, Michael Reenberg og Kari Fammé. Foto: Henrik Sandvad

Selvom Leif har kalket mange kirker, har der også været andre opgaver hos Dansk Kirkekalk. Han har således været med til at renovere godset Store Grundet i Vejle, Palsgaard og Nyborg Slot.

- Det har været lidt anderledes opgaver, så de har været sjove at lave, husker Leif.

Annonce

Kun en sygedag

Som kalker skal man være ærekær omkring sit arbejde og ikke mindst være nøjagtig og sirlig. Alle egenskaber besidder Leif, lyder det fra ejerne af Dansk Kirkekalk, som har nydt at have Leif med på holdet i alle årene.

- Det har været en fornøjelse at have Leif hos os. Han er stabil, og vi ved, at vi altid kan regne med Leif. Igennem de 25 år har han kun haft én sygedag, og da måtte vi bede ham om at tage hjem. Han er også med til at sætte en god stemning omkring sig. Han kan være drillesyg, men han er også hyggelig at tale med.

- Samtidig er han en ukuelig optimist. Selv når tingene er mest træls, og det blæser og regner, så siger Leif altid, at det hele nok skal gå. Det betyder meget, at man har en til at løfte stemningen, selvom det hele er vådt og surt, siger ejer Mogens Reenberg.

Annonce

Forsætter mange år endnu

Dansk Kirkekalk A/S blev stiftet i 1971 som en sidegren af maler- og murerfirmaet Reenberg & Søn, og det er i årenes løb vokset til at blive Danmarks største firma, når det gælder renovering af kirker.


Som alle andre job så er det ikke alle dage, der er lige sjove. Især ikke hvis det regner og blæser, og man står højt oppe, og det hele gynger lidt. Jeg må jo indrømme, at jeg ikke er så vild med højder.

Leif Hammer


Leif Hammer har i løbet af de 25 år udført male- og kalkearbejde for begge firmaer, og står det til ham, er han også en del af holdet i mange år fremover.

- Jeg har i hvert fald ikke planer om, at jeg skal andre steder, siger jubilaren med et grin.

Når Leif Hammer ikke svinger kalkbørsten hos Dansk Kirkekalk, passer han sit lille fritidslandbrug i Føvling på 30 hektar og fedekreaturer. Her bor han med sin kone, Marianne, og sine to foxterrier-hunde, mens de tre voksne børn er fløjet fra reden.

Dansk Kirkekalk holder reception for Leif. Det sker fredag 21. august fra klokken 13 til 17. Her byder Dansk Kirkekalk medarbejdere og venner af huset til et lille traktement.

Leif Hammer har ry for at have styr på sine ting hos Dansk Kirkekalk. Det er også altid ham, der kan huske, hvor tingene er, hvis de er blevet væk. Foto: Henrik Sandvad
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

HFS rystede topholdet

Livsstil

Piloten landede som præst

Annonce