Annonce
Danmark

Lego står til kæmpe milliontab på Fætter BR-konkurs

Lego står til et kæmpetab, efter Top-Toy har erklæret sig konkurs. Ifølge Børsen er det usandsynligt, at leverandørerne vil se nogle penge, da Top-Toys varelagert er faldet drastisk i værdi efter konkursen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018)

Top Toys konkurs ser ud til at koste Lego 183 millioner kroner. Den jyske producent af legoklodser er konkursboets største kreditor.

Konkurs: Fætter BR's kollaps kommer til at koste Lego dyrt. Den danske producent af klodser, som har hovedsæde i Billund, er nemlig den største kreditor i konkursboet efter Top-Toy, som blandt andet står bag Fætter BR. Ifølge dagbladet Børsen står Lego til at tabe 183 millioner på konkursen.

Lego selv vil ikke komme nærmere et bestemt beløb, men bekræfter, at virksomheden står til et stort tab.

- Men jeg kan ikke bidrage med andet, siger pressechef Roar Rude Trangbæk til Børsen.

Børsen oplyser ikke, hvor avisen har sine oplysninger om Lego milliontab fra.

Annonce

Lego imod redningsplan

Top-Toys konkurs koster også en lang række øvrige kreditorer store tab, ligesom flere tusinde medarbejdere bliver fyret. Selskabet erklærede sig selv konkurs 28. december efter et svigtende julesalg.

Konkursen i Top-Toy kom blot få dage efter, at kreditorerne, der i alt har 1,8 milliarder kroner til gode, havde godkendt en rekonstruktionsplan i Sø- og Handelsretten 21. december. Her var Lego ifølge Børsen dog én af tre leverandører, der stemte imod redningsplanen.

Peter Gjørup, der er tredje generation i Top-Toy-familien og tidligere direktør, ønsker ifølge Børsen ikke at udtale sig om den seneste udvikling i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce