Annonce
Erhverv

Legetøjskonkurs: Handelsfagskole håber elever finder andre jobs

Lukkede legetøjsbutikker betyder, at Handelsfagskolen i Odder risikerer at miste elever på legetøjslinjen. Arkivfoto

En del af uddannelsen til legetøjshandler tager man på skole i Odder. Her ved leder ikke, hvor mange deltagere, der vil være på forårets kursusophold.

Annonce

Odder: Handelsfagskolen ved ikke, hvor mange elever, der møder op til de kommende kurser på legetøjslinjen.

Før jul mistede flere end 3000 ansatte i legetøjskæderne Fætter BR og Toys'R'Us deres job. De gik konkurs 28. december, og det er også gået ud over butikseleverne.

Lige nu leder eleverne med hjælp fra HK efter nye steder at være, men det er langt fra sikkert, at alle finder en elevplads i branchen.

- Det kommer helt klart til at betyde, at vi ikke har så mange legetøjselever fremadrettet. Hvis du kigger på specialdetail indenfor legetøj, så er det den største kæde, vi har i Danmark. Vi søger at finde en løsning i det omfang, vi kan hjælpe. Eleverne er i dialog med HK, og det er vi også, siger Rasmus Gundelach, der er konstitueret leder af Handelsfagskolen i Odder.

Legetøjseleverne har haft fire to uger lange skoleophold i Odder. Det næste hold skulle begynde i det tidlige forår.

Dem, der arbejder i legetøjsbranchen, brænder for de produkter, der sælges. Hvis der er nogle, der har tilført branchen nye ting og kreativitet, er det de unge.

Rasmus Gundelach, konst. leder Handelsfagskolen i Odder
Annonce

Situation er forfærdelig

- Hvis ikke virksomheden eksister, så kommer eleverne ikke. Vores håb er, at eleverne alle får mulighed for at afslutte deres uddannelse. Om det er hos os eller andre er ikke så vigtigt. Det er en frygtelig situation. Dem, der arbejder i legetøjsbranchen, brænder for de produkter, der sælges. Hvis der er nogle, der har tilført branchen nye ting og kreativitet, er det de unge. Den kreative og legende del er nogle af de ting, vi har fokuseret på, siger Rasmus Gundelach.

Nogle elever er i gang med at finde elevpladser i andre brancher, mens andre formentlig kan blive ved med at arbejde med legetøj.

- Vi ved, at nogle andre legetøjsforretninger har givet tilsagn om, at de gerne vil have flere elever, hvis det er muligt, siger Rasmus Gundelach.

Kæden Kids Coolshop har meldt ud, at den muligvis vil overtage dele af butikker, varelager og ansatte i Fætter BR. Handelsfagskolen arbejder gerne sammen med dem.

- Vi vil naturligvis være mere end villige til at tilbyde uddannelse til de elever og fastansatte, der kunne være i legetøjsbranchen, siger handelsfagskolens leder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce