Annonce
Kultur

Legendarisk verdensstjerne spiller 'intim-koncert' i Lunden

I juni i år gav verdensnavnet Sting koncert for 8000 tilskuere ved Musikteatret i Holstebro. Til sommer kommer han til Horsens. Arkivfoto: Morten Stricker
Horsens & Friends henter Sting til Horsens næste sommer. Udsigt til hit-parade fra en 68-årig verdensstjerne med stemme og integritet i behold, lyder det fra Claus Visbye.
Annonce

Horsens: "Roxanne", Message In A Bottle", "Every Breath You Take", "Englishman In New York"... De fleste kender sangene, og til sommer kan man synge med, når ophavsmanden spiller i Danmark i egen høje person.

Sting har netop føjet Horsens til sin Europa-turné næste år, oplyser Horsens & Friends, som 23. juni 2020 står bag en koncert med det britiske musik-ikon.

Stings format taget i betragtning bliver der tale om noget nær en intim-koncert, vurderer direktør Claus Visbye.

Mens koncertmagerne sidste år afviklede alle større koncerter i byen på Fængslet og Casa Arena, er det nemlig denne gang byparken Lunden, der skal lægge scene til.

Her bliver der plads til cirka 5500 publikummer, forklarer Claus Visbye og uddyber, at Lundens rolle i den horsensianske koncert-historie har spillet ind på beslutningen om at lade Sting optræde netop der.

- Der har været nogle legendariske koncerter i Lunden i tidens løb: Blandt andet med Elton John og David Bowie, og jeg vil mene, at vi er oppe i den liga igen denne gang. Samtidig er Lunden bare en smuk venue med sin amfifornemmelse, der giver publikum en oplevelse af at komme tæt på musikerne. Stings management har i øvrigt selv ønsket, at koncerten skulle ligge der, forklarer han.

Der har været nogle legendariske koncerter i Lunden i tidens løb: Blandt andet med Elton John og David Bowie, og jeg vil mene, at vi er oppe i den liga igen denne gang.

Claus Visbye, direktør

Annonce

350 millioner singler

68-årige Sting, som i de sene 1970'ere brød globalt igennem som sanger og bassist i navnkundige Police, udgav sit seneste album "My Songs" i foråret i år.

Albummet samler en stribe genindspilninger af allerede kendte numre, og det kommer også til at smitte af på det repertoire, han tager med til Horsens, forventer Claus Visbye.

- Det ser ud til, at vi får en omgang greatest hits. Han forcerer næppe noget på denne tur ved kun at spille nye numre. Det kan godt være, at han sætter de enkelte koncerter på turneen specielt sammen fra gang til gang. Men vi får hittene, må vi formode, siger Claus Visbye om Sting, der har solgt ikke færre end 350 millioner singler og albummer i løbet af sin lange karriere.

Han har spillet flere gange i Danmark i de senere år. Blandt andet i 2017 på Smukfest, hvor Claus Visbye senest så ham.

Annonce

Musikernes musiker

Selv om musikeren har rundet den gennemsnitlige pensionsalder, får hverken stemmebånd eller krop brug for rollator-assistance lige med det samme, vurderer Horsens & Friends-direktøren på baggrund af den oplevelse.

- Han er en ret unik artist i den forstand, at han altid har passet godt på sig selv og aldrig har levet det vilde sex-, drugs- and rock'n'roll-liv. Han står skarpt og kan stadig synge, så det lyder af noget. Jeg vil kalde ham en musikernes musiker, og det værner han om med høj integritet, så vi er stolte af at præsentere ham i Lunden, siger Claus Visbye.

Direktøren kan i øvrigt se frem til travle dage i Lunden i juni. Ud over Sting-besøget afvikles to omgange af sommerkoncertrækken Rock i Lunden: 13. juni spiller Rasmus Walter og Beth Hart, mens Poul Krebs og Malurt optræder 19. juni.

Billetsalget til Sting-koncerten begynder 29. november via horsensandfriends.dk og ticketmaster.dk. Horsens & Friends samarbejder med musikforeningen Eigils om koncerten.

Sting spiller 23. juni i Lunden. Billedet stammer fra denne sommers koncert i Holstebro. Arkivfoto: Morten Stricker
68-årige Sting optrådte i 2017 på Smukfest i Skanderborg. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Posthuset sætter navn på de otte street food-boder: Der skal kun være én, der serverer indisk

Horsens

Rød tråd savnes: Teater-folk er frustrerede efter festival-aflysning

Horsens

Onsdagens corona-tal: Horsens Kommune kravler under bekymringsgrænsen - men det ændrer ingenting

Annonce