Annonce
Horsens

Legeland vender tilbage: Ny ejer genåbner på ny adresse

Rikke Kækel står i spidsen for det ny legeland, som hun håber at kunne åbne i januar, når nye lokaler er indrettet til formålet. Foto: Morten Pape
Horsens Legeland lukkede i foråret efter den tidligere indehavers pludselige død. Nu er inventaret solgt til nye kræfter, som åbner et helt nyt legeland i nye rammer.
Annonce

Horsens: Snart kan der igen leges i Horsens Legeland.

Det tidligere legeland lukkede i foråret - i første omgang på grund af corona, men på grund af indehaverens pludselige død blev det aldrig genåbnet.

Nu åbner et nyt Horsens Legeland med nye ejere på ny adresse. Galten-parret Rikke og Torben Kækel har købt det meste af lege-inventaret - og mere til - og de har fundet nye lokaler kun et boldkast fra den tidligere lokalitet på Fuglevangsvej 45.

- Ejeren af nummer 45 skulle selv bruge bygningerne, så nu har vi fundet nye rammer på Fuglevangsvej 47, fortæller Rikke Kækel.

Her købte tømrervirksomheden Nortvig i foråret cirka 9500 kvadratmeter. En del af det bruger Nortvig selv, og resten er udlejet til både eksisterende og nye lejere. Legelandet har sat sig på cirka 2000 kvadratmeter, som nu renoveres fra yderst til inderst.

Annonce

Åbner efter nytår

Det ny Horsens Legeland får indkørsel fra Sverigesvej.

Her kommer helt ny facade, porte lukkes af, der etableres nye vinduer og døre, og indenfor gøres alt fra gulv til loft klar til formålet.

Porten bag Rikke Kækel skal lukkes af, og i stedet skal der være vinduer, så der kan komme dagslys ind til køkkenet, som opføres på den anden side af porten. Rikke Kækel håber, at alt er klar til åbning i begyndelsen af det ny år. Foto: Morten Pape

- Det havde selvfølgelig været langt lettere, hvis vi havde kunnet overtage det gamle legeland, men omvendt er det også fedt at starte på en frisk, så vi kan sætte vores eget præg på det og indrette det helt, som vi synes. Vi vil gøre det mere hyggeligt ved at indrette det i mindre områder, forklarer Rikke Kækel, mens der hamres og tømres om ørerne på hende.

Køkken skal der også indrettes, og over køkkenet etableres der et indskudt dæk til et hævet førstesals-område, hvor der kan hygges med udsigt til leg nedenfor.

- Der er virkelig meget at gøre, og derfor er vi ikke helt klar med en åbningsdato endnu. Tidligere håbede vi at kunne åbne her i oktober før efterårsferien, men vi måtte sande, at det var urealistisk. Nu satser vi på at åbne i begyndelsen af januar, siger Rikke Kækel.

Annonce

Tænker ud af boksen

Rikke og Torben Kækel står også bag firmaet MCK Udlejning. Her udlejer de blandt andet pølsevogne samt udstyr til f.eks. grillbarer eller festivaler. Desuden driver de café på Jydsk Væddeløbsbane og arrangerer julemarked i ridehuset i Aarhus.

Den del af forretningen vil Torben Kækel nu stå i spidsen for, mens Rikke Kækel vil lægge sine kræfter i Horsens Legeland, fortæller hun.


Der er virkelig meget at gøre, og derfor er vi ikke helt klar med en åbningsdato endnu.

Rikke Kækel, medejer


Legelandet vil være åbent torsdag-søndag, men indehaverne barsler med masser af ideer til andre aktiviteter, så rammerne også udnyttes i ugens første dage.

- Vi vil tænke ud af boksen, fastslår Rikke Kækel, som uddyber:

- Eksempelvis kan hoppeborgene slås sammen, så vi kan skabe plads til arrangementer som foredrag og lignende, og måske kan vi lave noget for voksne, hvor børnene kan komme med og lege imens.

Bag legelandet er også et padeltennis-center på vej, og indehaverne er allerede i dialog om et samarbejde, så forældre måske kan spille padeltennis, mens børnene kan boltre sig med leg.

Et arrangement som månedlig fællesspisning i legelandet er også i tankerne, afslører Rikke Kækel.

Annonce

God hjælp af eventkoordinator

Masser af bolde kastes lige nu i luften, og til at hjælpe med at gribe dem og få dem i mål, har Rikke og Torben Kækel ansat eventkoordinatoren Louise Selko.

- Hun hjælper os også med en masse praktisk, når vi for eksempel lige har brug for et banner eller lignende, siger Rikke Kækel.

Louise Selko er ansat som eventkoordinator i MCK Udlejning, som både driver café, udlejning af pølsevogne og udstyr, julemarked og snart også legelandet i Horsens. Foto: Morten Pape
Tømrervirksomheden Nortvig er udlejer og står også for renoveringen af hallerne, som nu skal huse Horsens Legeland. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Større udvalg, robotstyret dæklager og 40 lifte: Nyt bilhus på 5600 kvadratmeter står klar om et år

Horsens

Arrangør satser stadig på stor boligmesse i Horsens: Det er ligesom at tage i Føtex, Ikea eller Kolding Storcenter

CORONAVIRUS

Live: Se listen - her skal du huske at bære mundbind

Annonce