Annonce
forside

Legekæden: Nej, nej, nej vi lukker ikke

Odder - Legetøjshandler Jette Korsholm er ved at være træt af, at kunder kommer ind og spørger, om det er rigtigt, butikken lukker. Svaret et nemlig et stort nej. Forretningen lukker ikke.

- Men det er svært at slå et rygte ihjel. Det har verseret, siden Shark lukkede, siger Jette Korsholm.

Hun har i mange år arbejdet i Legekæden på gågaden, og hun overtog for- retningen i 2011 efter den hidtidige ejer Niels Erik Hvillum.

Hans datter Susanne Hvillum havde en butik med tøj til børn og unge i en del af lokalerne, og den drev hun videre, indtil forretningen lukkede for et års tid siden.

Folk misforstod skilte

- Da hun holdt ophørsudsalg og skiltede med det, var der nogle, der troede, at jeg også lukkede. Senere kom ejendommen til salg, og der var et opslag på Facebook med en mægler, der stod med et til salg-skilt udenfor. Det kunne misforstås, og det var der nogle, der gjorde, siger Jette Korsholm.

Nogle kunder sagde endda, at de ikke ville hænge børnenes sutter op i forretningens berømte suttetræ i loftet, fordi børnene alligevel ikke ville kunne komme ind og se deres gamle sutter.

Jette Korsholm fortalte vidt og bredt, at Legekæden fortsatte, og så holdt rygtestrømmen op for en tid.

- Men i de seneste 14 dage er jeg blevet ringet op af kunder og kollegaer. Det er gode, lokale kunder, som spørger, om det er rigtigt, og om hvordan det går. Jeg siger naturligvis nej. Men det påvirker mig, siger Jette Korsholm.

Hun har også været rundt i andre forretninger for at prøve at slå rygterne ihjel, og her har hun endda hørt rygter om, at to andre forretninger er ved at lukke. Rygter, som heller ikke har noget på sig.

Atypisk julehandel

- Folk spørger også, hvordan julehandelen er gået. Den kunne selvfølgelig være bedre. Julehandelen i år har været atypisk for alle, tror jeg. Folk køber ind i supermarkeder og til black friday, men jeg skal drive en virksomhed, og jeg kan ikke le-ve af at give 30 pct. rabat på alting, siger Jette Korsholm.

Hun mener, det kan være svært at konkurrere på prisen på nogle af de slagtilbud, som de store varehuse bruger for at lokke folk ind i deres forretninger og købe en masse andre varer.

Jette Korsholm vil gerne opfordre folk til at være med til at bevare det gode handelsliv, som Odder har. Det kan de gøre ved støtte de lokale butikker.

- Og så skal folk stoppe op og lade være med at fortælle noget videre, som de ikke er sikre på. Det kan ikke nytte, at folk går og gisner. Et lille rygte bliver hurtigt stort, siger legetøjshandleren, som har tænkt sig at blive ved med at lange dukker og dinosaurusser over disken.
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce