Annonce
Odder

Ledighed: Odder slap godt igennem coronaåret 2020

Antallet af ledige ligger under både landsgennemsnittet og gennemsnittet for Region Midtjylland.

Odder: Trods corona var der færre og færre arbejdsløse i Odder, efterhånden som 2020 skred frem. I januar i år er tallet dog vokset lidt, men det giver ikke anledning til stor bekymring på Odder Jobcenter. Det plejer nemlig at stige efter nytår.

Tallet toppede i maj 2020 efter forårets nedlukning med 458 ledige, men det var i december igen dalet til 394 ledige. Og i januar 2021 steg det til 423.

Alle tal ligger mellem 3,5 og 4 procent af arbejdsstyrken.

At tallet stiger efter nytår er ifølge lederen af Odder Jobcenter Ole Stounbjerg helt almindeligt, så overordnet er han ved godt mod:

- På mange måder kan man sige, at Odder Kommune slap godt fra corona-året 2020. Min bekymring har gået på, om der efter den nuværende nedlukning ville blive slået tilstrækkeligt mange nye stillinger op. Men også her går det tilsyneladende i den rigtige retning. Jeg kender ikke det eksakte tal endnu, men jeg fornemmer, at der faktisk bliver slået flere og flere jobs op for tiden, , siger lederen, der giver støtten til erhvervslivet en del af æren for, at det ikke er gået mere galt.

- Nu bliver vores fornemmeste opgave at holde øje med, at så få som muligt bliver hængende i ledighed. Specielt borgere med en kortere uddannelse, siger han.

Annonce

Frygter momsen

Udviklingschef Karsten Geertsen fra UdviklingOdder er også positivt overrasket over de nyeste ledighedstal.

- Til gengæld kan jeg godt være bekymret for, om små virksomheder i Odder vil kunne klare sig, når de skal til at betale den moms tilbage, som de har fået udskudt i forbindelse med hjælpepakkerne. Det kan blive skruen uden ende, hvis de så skal ud og låne penge for at betale momsen tilbage, siger han og opfordrer staten til at få udbetalt de hjælpepakker, som virksomhederne har udsigt til. Ellers kan det efterhånden også komme til at knibe med likviditeten.

Annonce

Husk take away

- Endelig vil jeg huske byens borgere på, at restauranterne altså ikke er åbnet endnu, og at mange af dem holder sig i live på grund af take away. Jeg ved ikke, om det er noget mentalt, men flere restauratører fortæller, at efterspørgslen på take away nærmest er stoppet, efter at butikkerne er åbnet. Men det hjælper altså ikke spisestederne, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Borgmester og hele kommuneledelsen i coronaisolation: Kommunen flirter med omsiggribende nedlukningsgrænse

Annonce