Annonce
Horsens

Ledighed i Horsens er på laveste niveau, siden coronakrisen begyndte: Men enkelte brancher lider fortsat

Hans A. Sørensen, formand for 3F Horsens og omegn, erfarer, at ledigheden blandt foreningens medlemmer nærmer sig niveauet fra før coronakrisen, men at enkelte brancher fortsat er hårdt spændt for. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Hoteller, restauranter og chauffører er blandt dem, som fortsat lider under coronakrisen.
Annonce

Horsens: Ikke siden februar har antallet af dagpengemodtagere i Horsens Kommune været så lavt, som det er nu.

Det viser de seneste dagpenge-tal fra Styrelsen for arbejdsmarked og rekruttering.

Dermed er ledigheden nu på sit laveste niveau, siden coronapandemien skyllede ind over Danmark og ansporede regeringen til at lukke Danmark ned.

I september var der således 1953 personer på A-dagpenge i Horsens Kommune. Det er 370 færre end i juni, da ledigheden var på sit højeste, og 182 flere end i februar, den sidste måned inden coronakrisen.


På bygge- og anlægsområdet er der i den grad knald på, og på de fleste industriområder ser vi, at man har tilpasset sig og arbejder videre.

Hans A. Sørensen, formand for 3F og omegn


Udviklingen er positiv, men det er for tidligt at afskrive coronapandemiens effekter på beskæftigelsen. Det er mener Lisbeth Torfing (EL), formand for kommunens beskæftigelses- og integrationsudvalg.

- Det er dejligt, at det ser ud til, at de tiltag, som er blevet taget for at at afbøde, at hele arbejdsmarkedet kom ind i en dårlig spiral, har virket, siger udvalgsformanden.

- Men jeg vil mane til forsigtighed, for der er stadig ikke nogen, der ved, hvor lang tid det kommer til at vare, før man kommer tilbage til en mere normal situation i Danmark og verden generelt. Det er svært at spå om konsekvenserne, hvis den situation, vi har nu, fortsætter i tre, seks eller 12 måneder, siger Lisbeth Torfing.

Annonce

Trængte brancher

Hos 3F Horsens og omegn, som har medlemmer i nogle af de brancher, som har været særligt trængt under coronakrisen, er billedet mere broget.

- Ser man bort fra de brancher, som i øjeblikket er underdrejet, er det rigtigt, at mange brancher ikke er så hårdt ramt, siger Hans A. Sørensen, formand for 3F og omegn.

- På bygge- og anlægsområdet er der i den grad knald på, og på de fleste industriområder, ser vi, at man har tilpasset sig og arbejder videre, siger Hans A. Sørensen.

I den første måned efter Danmark blev lukket ned, havde 3F Horsens og omegn 47 procent flere arbejdsløse end normalt, men nu begynder niveauet at nærme sig normalen.

Enkelte brancher har det dog fortsat hårdt, erfarer Hans A. Sørensen.

- Turistchauffører har intet at lave. Taxaområdet er afmattet. Restaurationsområdet har færre kunder i butikken og ingen arrangementer med større deltagelse. Også hotelområdet har det hårdt, siger formanden og nævner desuden turismebranchen.

- Det er brancher, som er meget afhængige af, hvordan coronasituationen udvikler sig. Her betyder begrænsninger i forhold til forsamling og åbningstider rigtig meget, siger Hans A. Sørensen.

Annonce

Tiltag har ikke slået til

De trængte brancher har i større eller mindre grad fået hjælp gennem støtteordninger.

- Men det er kun minkbranchen, at det er lykkedes at lave så meget omtale af, at man her går rigtigt til bidet i forhold til støtteordninger. Vores medlemmer for de sædvanlige dagpenge, siger Hans A. Sørensen.

Blandt politikernes håndsrækningerne til arbejdsmarkedet er blandt andet opkvalificeringsinitiativer og arbejdsfordelingsordninger, men ingen af delene har for alvor slået til, mener Hans A. Sørensen.

- De muligheder, som har været for at udnytte arbejdsfordelingsordninger og delvis hjemsendelser, er ikke rigtig blevet brugt. Og bestræbelserne i forhold til opkvalificering af arbejdsmodtagere er tilsyneladende ikke rigtigt lykkedes. Det kan skyldes, at det har været svært at finde rundt i ordningerne, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Her er tallene, du ikke må se: 48 smittede med minkvariant i Region Midtjylland

Danmark

Se klippene - udvalgte spørgsmål til statsministeren: Kan jeg bryde loven og via min uvidenhed slippe for straf?

Annonce