Annonce
Hedensted

Leder på efterskoles nye ø-afdeling har selv haft overvægt tæt inde på livet

39-årige Line Stausgaard Hansen er blevet afdelingsleder for BGI Akademiet på Hjarnø, som tager imod elever 1. august. Hun har selv kæmpet med overvægt, og hun brænder for at hjælpe andre med at foretage en livsstilsændring. Foto: Jacob Almtoft

Line Stausgaard Hansen blev 1. januar afdelingsleder på BGI Akademiet på Hjarnø. Hun ser frem til at hjælpe de unge med at ændre livsstil, og hun har selv prøvet det på egen krop.

Hjarnø: - Det er et spændende tiltag og en unik mulighed, jeg ikke kunne sige nej til. Lige siden jeg gik på Ubberup Højskole, har jeg drømt om at arbejde med noget tilsvarende, siger 39-årige Line Stausgaard Hansen, der 1. januar blev ansat som afdelingsleder for BGI Akademiet på Hjarnø.

Hun har selv haft overvægt tæt inde på livet og kæmpede med det i teenageårene. Da vægten var på sit højeste, vejede hun 105 kilo, fortæller hun.

Derfor gjorde hun for 18 år siden noget ved det, da hun var med i TV2-programmet "Livet er fedt", som i 29 afsnit fulgte hende og en række andre personers kamp mod vægten på et fire måneders ophold på Ubberup Højskole samt i tiden efter.

- Højskoleopholdet kickstartede det hele, og jeg tabte i løbet af årene mellem 25-30 kilo. Jeg fik ikke bare en livsstilsændring, men hele mit liv blev ændret. Jeg fik langt større fokus på kost og motion, men også på min mentale sundhed, siger Line Stausgaard Hansen, der har en bachelor i økonomi, men som kort tid efter valgte at følge sin passion, da hun uddannede sig til klinisk diætist.

Det gav god mening for mig, især fordi jeg selv har haft det tæt inde på livet. Jeg brænder for at hjælpe, støtte og motivere andre, der vil ned i vægt og ændre livsstil, og generelt være med til at gøre en forskel. Det er fantastisk, når man kan se gnisten i børnenes øjne, når de oplever de små successer.

Line Stausgaard Hansen, 39 år, afdelingsleder for BGI Akademiet på Hjarnø
Line Stausgaard Hansen vejede 105 kilo, da vægten var på sit højeste, og hun var med i programmet "Livet er fedt", hvor hun sammen med andre kæmpede mod vægten på et fire måneders ophold på Ubberup Højskole, hvor sund kost og motion var på programmet. Siden har hun tabt mellem 25-30 kilo og hun tror, at hendes unge alder har noget at sige, ift. at hun har fastholdt livsstilen: - Jeg var 20 år og ikke 45. Jo tidligere man får hjælp, jo færre år har man med dårlige vaner, siger hun. Foto: Jacob Almtoft

Brænder for at hjælpe

Hun kommer fra en stilling som daglig leder for Vital Ceres ved Horsens Kommune, hvor hun beskæftigede sig med forebyggelse og rehabilitering af borgere med kronisk sygdom og ledige fra jobcentret.

Samtidig har hun været projektleder på et fastholdelsestilbud på Social- og Sundhedsskolen i Horsens, som skulle styrke elevernes selvværd og robusthed for at motivere dem til at fortsætte med deres uddannelse.

Derudover har hun i et samarbejde mellem Horsens Sund By og Red Barnet været med til at stå for sommerlejre i tre år for overvægtige børn. De første par år foregik det endda på Hjarnø.

- Det gav god mening for mig, især fordi jeg selv har haft det tæt inde på livet. Jeg brænder for at hjælpe, støtte og motivere andre, der vil ned i vægt og ændre livsstil, og generelt være med til at gøre en forskel. Det er fantastisk, når man kan se gnisten i børnenes øjne, når de oplever de små successer, fortæller Line Stausgaard Hansen, som er opvokset i Juelsminde, men som i de sidste 20 år har boet i Horsens. Her bor hun med sin mand Lasse Hansen og datteren Maja på ni år.

Annonce

Instruktør

Ud over, at hendes arbejde har motion og kost i hovedfokus, går meget af hendes fritid også med det. Line Stausgaard Hansen er håndboldfitnessinstruktør og holdleder på sin datters håndboldhold i Torsted, og hun har før i tiden været Fitness-instruktør og diætist og instruktør i Fitnees, som i dag hedder Fit & Sund, hvor hun var ansvarlig for konceptet "Sund og Slank".

Derudover træner hun for sig selv, og det er mest funktionel træning i hjemmet eller udendørs, hvor hun bruger sin egen kropsvægt, eller gåture.

- Det giver mig et pusterum at træne, og jeg elsker lange gåture. Nogle gange kan jeg finde på at hive en veninde med, siger Line Stausgaard Hansen, som netop har afsluttet diplomuddannelsen i ledelse.

Annonce

Gøre elever robuste

De første elever nogensinde starter på BGI Akademiet på Hjarnø 1. august i år, og det glæder Line Stausgaard Hansen sig til.

Hvordan det helt konkret kommer til at blive, skal hun finde ud af sammen med de medarbejdere, der bliver ansat, men det er sikkert, at det bliver en hverdag med motion og sund kost for eleverne, samt med fokus på den mentale sundhed.

- Det er jo en væsentlig del af det, og jeg har en forventning om, at vi laver et helt fantastisk tilbud for de unge mennesker, siger Line Stausgaard Hansen, som også ser frem til at gøre brug af sin viden, erfaring og kompetencer til at hjælpe de unge.

- Nogle af de elever, der kommer, kan være skrøbelige og sårbare, og vi skal hjælpe dem på vej og gøre dem robuste til at gå ud i livet bagefter og hjælpe dem med at få mere selvtillid og selvværd, siger Line Stausgaard Hansen.

Hun husker nemlig fra sig selv, at arbejdet med det mentale og at få succesoplevelser var et vigtigt fundament i hele livsstilsændringen.

- Jeg fik mere mod og energi til at tabe mig og til at kaste mig ud i de udfordringer, som livet kan byde på, siger hun.

I løbet af vinteren og foråret vil der fem gange være åbent hus og besøgsdage på BGI Akademiet på Hjarnø. Første gang er lørdag 19. januar klokken 13.15.

Annonce
Horsens For abonnenter

132-årig bygning på Søndergade får nyt liv efter brand: 10 nye lejemål klar til december

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Se videoen: Kom med på rundtur over den gamle losseplads - Horsens har fået ny bypark

Navne For abonnenter

S-nestor og eks-viceborgmester i Horsens er død

Navne

Borgmester: Erling Jensen har sat et kæmpe stort aftryk på vores by, og han fortjener stor kredit for sin fremsynethed

Hedensted For abonnenter

Pårørende om kommende demensplejehjem: For flere kan det blive et problem med afstanden til Hedensted

Horsens

Mønstereksempel på den gode idé: FC Horsens' prestigeprojekt henter over to millioner ind

Hedensted For abonnenter

Tidligere souschef brugte 51.000 kroner af sfo-forældres madpenge på at dække over sin spilafhængighed

Horsens

Afføring over det hele og tisseri i Vitus Berings Park: Ulækre toiletter får folk til at finde alternative løsninger

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark

Snart bliver toiletbesøg en del af corona-bekæmpelsen

Erhverv

Vinbutik lukker: Indehaver vil have mere tid til familien

Erhverv For abonnenter

Ny forsinkelse i betændt ådal-sag: - Den her sag er dybt uheldig, siger borgmester

Debat

S-spidser takker nej til S-udspil: Nye provinsstudiepladser skal ikke betales af ingeniørstudier i Horsens

Annonce