Annonce
Hedensted

Leder om trafikkritik: - Nogen gange må vi springe fra tue til tue

Der sker meget på Horsensvej i øjeblikket, og derfor kan det ikke undgå at påvirke de tilstødende veje, lyder det fra Michael Laursen fra Infrastruktur og Transport i Hedensted Kommune. Foto: Michael Svenningsen

Der er umuligt fuldstændigt at forudse ændringer i trafikken under vejarbejde, forklarer Hedensted Kommune efter utilfredshed fra beboere på Løsningvej i Hedensted. Et kommende fartbump burde afhjælpe de problemer, renoveringen af Horsensvej har skabt, lyder svaret.

Annonce

Horsens: Det kan ikke undgås, at en så indgribende renovering som det nuværende på Horsensvej i Hedensted kan give gener for de tilstødende veje. Og det er ikke alle midlertidige ændringer i trafikken, man kan imødegå.

Sådan lyder svaret fra leder Michael Laursen, Infrastruktur og Transport i Hedensted Kommune, efter Torben Lunding Madsen på vegne af beboerne på Løsningvej retter en kritik mod håndteringen af vejarbejdet.

Mængden af trafikken er steget voldsomt, mens der også bliver kørt voldsommere end tidligere, fortæller Torben Lunding Madsen og understreger, at hans ni-årige bonusdatter for nylig var nødt til at springe ind fra fortovet for ikke at blive ramt.

- Jeg medgiver, at trafikken er øget, og derfor har vi gjort afhjælpende tiltag med regler for den gennemgående kørsel, og der kommer også et trafikalt bump ud for Hedensted Fjernvarme, som tager toppen af farten. Men vi er også nødt til at acceptere, at Løsningvej ikke er en boligvej. Det er en gennemgående vej med en vis rum for trafik, som ikke kan undgå at blive påvirket - ligesom alle andre veje omkring Horsensvej, siger Michael Laursen.

Annonce

Trafikken ændrer sig hele tiden

Et andet kritikpunkt går på, at kommunen burde have indset, at det ville få særligt store konsekvenser for Løsningvej.

- Man kan sige, vi ikke har været på forkant, men det er umuligt at forudse 100 pct., hvornår og hvordan trafikken udvikler sig. Vi lægger hovederne i blød, men man kan ikke undgå i nogle situationer at springe rundt fra tue til tue efter, hvad der opstår og ændrer sig løbende over året, siger Michael Laursen.

Han nævner blandt andet, at renoveringen på et senere tidspunkt kræver, at adgangen til Løsningvej helt lukkes, hvilket igen vil skabe en helt ny trafiksituation.

Derfor er der heller ikke planer om at lave yderligere tiltag.

- Det vil være alt for indgribende for den nødvendige trafik, hvis vi i hele perioden skal lukke vejen. Vi følger løbende situationen, men lige nu og her vurderer vi, at det primært er folk med et ærinde, der bruger vejen - ellers er der trods alt andre veje, der er nemmere at bruge, siger Michael Laursen.

Renoveringen koster op mod 10 mio. kr. og forventes at fortsætte frem til august 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce